Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Извънземен обрат и много драма, но резултатът е един – ФК „Козаро“ на полуфинал във „Витоша къп 2020“

Отборът на ФК „Козаро“ ще играе на полуфинал в надпреварата „Витоша къп 2020“, след като отстрани силния тим на домакините в лицето на ФК „Железница“. Ботевградчани записаха исторически момент в своята история, който несъмнено ще бъде запечатан и помнен дълго време. Новата страница за ФК „Козаро“ бе написана след извънземен обрат от страна на ботевградчани, които до 50-ата минута губеха с гръмкото 1:5. „Козлите“ изглеждаха обезверени, а техният съперник очевидно тотално ги беше отписал и ликуваше, настройваки се  следващото си предизвикателство на полуфиналите. За пореден път обаче „оранжевата лавина“ демонстрира непримиримия си дух и характер и успя да сътвори нещо, за което се пише само по книгите. Играчите на ФК „Козаро“ изоставаха с пасив от 4 гола, но това не им попречи след последния съдийски сигнал на срещата да бъдат обвзети от еуфория, защото с играта си и най-вече безотказния си хъс и характер, сътвориха чудото на турнира и буквално преобъранаха тежката си съдба в своя полза, печелейки със 7:5.

Началото на паметния сблъсък бе дадено с чудесен ритъм от страна на „козлите“, които реализираха рано рано с попадение на Светослав Косаков – 1:0. Младият флангови футболсит показа чудесен усет и се възползва прекрасно от грешка в защитата на гостите, за да реализира. Малко по-късно последва и шоуто на домакините, които отговориха подобаващо и до края на полувремето реализираха 4 безответни гола, демонстрирайки превъзходството си над гостите. Веднъж футболистите на ФК „Железница“ уцелиха и напречната греда, което можеше да направи ситуацията за ботевградчани още по-сложна. Така на почивката резултатът бе категоричен – 4:1.

След подновяването на играта лъч светлина в тунела не се виждаше. Тимът на ФК „Железница“ затвърди преимуществото си с ново попадение в 49-ата минута, след автогол за гостите – 5:1. Именно малко след това се случи чудото, което огласи иначе мрачната обстановка на терена в Железница. Малко по малко отборът на ФК „Козаро“ разбра, че няма какво да губи и впрегна всичките си налични ресурси, за да се представи достойно и да напусне с чест терена, защитавайки името си. В 59-ата минута чудесен пас на Георги Иванов – Гонзо изведе Светослав Косаков по лявото крило, който елегантно чукна топката и предоля вратаря – 5:2.  Голът не стресна особено домакините от Железница, които все така продължаваха да мислят, че са взели своето. Именно там усети шанса си отборът на ФК „Козаро“, който захапа здраво като гладен хищник и не пусна до последния съдийски сигнал. В 65-ата минута отново дуото Георги Иванов – Светослав Косаков бе замесено в голова ситуация. Тогава пробив на Иванов завърши с подаване към Косаков по крилото, който заформи хеттрика си и вкара – 5:3. Признаците за паметен обрат обаче все още бледнееха и никой не вярваше, че чудо може да се случи. 5 мунути по-късно обаче, в 70-ата минута мечтата „оживя“. ФК „Козаро“ успя да реализира още един гол, доближавайки се плътно в резултата и вече сериозно дишайки във врата на опонента си – 5:4. Иван Тунчев проби, след което достави хубава топка за Георги Иванов, а той оплете кълбото в мрежата. Истинското завръщане обаче бе факт в 75-ата минута, когато Деан Велчев се извиси над всички и с мощен удар с глава разсече противниковата отбрана – 5:5. Асистенцията предостави отново Иван Тунчев. Въпреки че тимът на ФК „Козаро“ бе явно ощетен, след като минути по-рано не получи категорична дузпа в своя полза, очевидно нещата сами стигнаха до своя закономерен изход. След напрегнати минути на единоборства и здрав футбол, един от играчите на ФК „Железница“ получи червен картон за изблъскване на футболист без топка. Ситуацията се разигра пред вратата на гостите, които извършиха фал на границата на наказателното поле. От последвалата ситуация тимът на ФК „Железница“ можеше отново да поведе, но след удара си от фаул, вратаря на „козлите“ се намеси добре и изби топката встрани. В 89-ата минута се случи и чудото и великият обрат стана факт. Като истински и вездесъщ лидер, капитанът Радослав Зарев поведе своята чета към победата, след като вкара за 6:5. В добавеното време финалният пирон в ковчега на ФК „Железница“ пък заби Светослав Косаков, който също изигра изключително силен мач и с четвъртия си гол за днес на практика разби на пух и прах амбициите на съперника и донесе победата в лагера на своя тим. Краен резултат – 7:5.

В полуфиналната среща, тимът на ФК „Козаро“ ще играе срещу отбора на ФК „Армейци“ (Кюстендил).

1 коментар на “Извънземен обрат и много драма, но резултатът е един – ФК „Козаро“ на полуфинал във „Витоша къп 2020“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *