Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Бизнесмен от Ботевград е следващият обвинен по разследването срещу братя Бобокови

Нов обвиняем по разследването срещу братя Бобокови и вече бившия заместник-министър на екологията Красимир Живков, съобщи NOVA.

Това е бизнесменът от Ботевград – Васил Коцев. Той е сочен за връзката между Бобокови и Живков в аферата за незаконен внос на отпадъци и фиктивни сделки. Коцев бил известен с прякора си „Синът на Красимир Живков”, без да е негов биологичен наследник.

На 30 май Говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че обвиняеми са десет души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. Днес Дойчева посочи, че Коцев има обвинение за член на организирана престъпна група, както за вторични престъпления с фирмата за престъпления против околната среда. На заседанието днес стана ясно, че миналата седмица по – долната инстанция спецсъдът е изменил мярката на Атанас Бобоков от задържане под стража в гаранция от 700 хиляди лв. Мярката на бившия зам министър Красимир Живков е била изменена в 80 хил. лева гаранция, а на Николай Миховски в 300 хиляди лева. Дали ще излязат от ареста или не, се очаква да стане ясно по-късно когато ще се произнесе апелативния спецсъд.

Прокуратурата настоява те да останат зад решетките.

Източник: 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *