Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Моцартовите дни започнаха с премиера на детския мюзикъл „Пепеляшка“

Тазгодишното мото на фестивала е „Премиерите“. В петте концерта от тридневната програма има шест премиери.

ВОКАЛНА ГРУПА „БОН-БОН“ поднесе приятна изненада на публиката с виртуозното изпълнение на мюзикъла,  създаден по известната детска приказка „Пепеляшка“ на Шарл Перо /премиерно представление/.

Продуцент – Рози Караславова; Режисьор – Бисерка Колевска;

Музика – специално написана за спектакъла от  артистичния директор на фестивала – проф. д-р Борислава Танева; Хореограф – Жасмина Стоянова;

Със специалното участие на КласикАрт  квартет и Сара Чакърова – ударни инструменти.

Г-н Румен Гунински, кмет на община Правец откри фестивала:

Уважаеми дами и господа, уважаеми съграждани и гости на община Правец. За мен е чест да Ви приветствам с „Добре дошли“ на XVI-то издание на фестивала „Моцартови празници“. Хубавото на тазгодишната програма е, че тя ще бъде представена от български артисти, доказали се на международните сцени. Използвам сцената да благодаря  на артистичния директор на фестивала – проф. д-р Борислава Танева. Благодаря и за ентусиазма, за енергията и силата, с която подготви и осъществи това традиционно за града ни събитие. Благодаря на г-н Лъчезар Тодоров, председател УС на Сдружение „Моцартови празници 04“ и същевременно Изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз“, основен спонсор  и домакин на фестивала. Благодаря и на г-жа Михайлова, представител на Министерството на културата, за съдействието и подкрепата, за това, че нашият фестивал е част от Националния културен календар на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *