Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ се нареди на престижното 3-то място в турнира „Витоша къп“ 2020

ФК „Козаро“ спечели бронзовите медали в третото издание на подготвителния футболен турнир „Витоша къп“ 2020. В малкия финал за 3-ото място, игран днес на стадион „Анева чешма“ в Железница, ботевградчани се наложиха с категоричното 5:2  над ФК „Банкя“. След края на мача, победителите бяха наградени с купа и медали за спечеленото 3-то място. С индивудално отличие „златна обувка“ за голмайстор на турнира пък бе удостоен младият футболист на ФК „Козаро“ Светослав Косаков, който реализира 8 гола. Капитанът Радослав Зарев също бе в борбата за приза, отчитайки се с 6 попадения.

 Още през първото полувреме тимът на ФК „Козаро“ демонстрира превъзходството си и видимата си мотивация да спечели срещата. На почивката резултатът бе красноречив – 3:0 за „козлите“. Началото на наказателната акция даде Светослав Косаков. Младият футболист получи извеждащ пас, а в последствие продължи започнатото и реализира – 1:0. Авансът на ботевградчани бе удвоен от Петър Станев, който засече подаване от Анатоли Димитров – 2:0. До края на полувремето капитанът Радослав Зарев утежни максимално ситуацията на ФК „Банкя“, разписвайки се за 3:0. Един от най-опитните футболисти в отбора преодоля двама противникови играчи, след което не бе проблем да оплете топката в мрежата и да направи резултата класически.

 След почивката ситуацията на терена остана непроменена. ФК „Козаро“ продължи да диктува събитията на терена. Първо тимът на ФК „Банкя“ успя да се добере до почетен гол след дузпа, но след това отново рухна под натиска на съперника си. Името си сред голмайсторите записа и Радко Асенов, отчитайки се с хубав самостоятелен рейд, завършил с гол за 4:1. Категоричната дума на ботевградчани бе заявена с 5-и гол във вратата на съперника, дело на Иван Тунчев след разбъркване в наказателното поле. До финалното 5:2 се стигна след още една дузпа в полза на ФК „Банкя“.

В надпреварата „Витоша къп“ 2020 се включиха 12 отбора, като изиграха помежду си общо 26 мача. Групите бяха 4, съставени от по 3 отбора, а в директни елиминации се срещнаха първите два от всяка група. Към 1/8 финалите според регламента продължиха и двата „най-добри трети“ отбора. Тимът на ФК „Козаро“ се представи достойно, след като имаше и немалки шансове да играе на финал. Ботевградчани участват за първи път в турнира, като от ръководството увериха, че смятат това да се превърне в традиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *