Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима са кандидатите за директор на УКТЦ

Трима са кандидатите за директорския пост в едно от най-престижните училища в страната – правешкото УКТЦ /НПГ по КТС/.

Досегашният директор д-р инж. Трифон Трифонов се оттегля от поста след близо 35 години начело на учебното заведение, а за мястото му бе обявен конкурс. Той ще се проведе на 3 септември в Техническия университет пред 7-членна комисия.

Единият от кандидатите е дългогодишният преподавател по математика в компютърната гимназия Николай Сираков.

Другият кандидат също е преподавател в учебното заведение по специални предмети и ръководител направление ИКТ – Стефан Ценов.

Сред кандидатите има и една дама – това е Дивна Николова – дългогодишен преподавател по английски език в ботевградската гимназия.

Един от тримата ще трябва да поеме тежкото кормило на УКТЦ и да се нагърби с трудната задача да „влезе в големите обувки“, които оставя дългогодишният директор на УКТЦ инж. Трифон Трифонов – безспорно емблемата на учебното заведение и име – епоха в историята на компютърното училище.

Въпреки промените в държавата, сътресенията в системата на образованието, икономически кризи, демографска криза, коронакриза, НПГ по КТС-Правец не само продължава да съществува като уникално по рода си учебно заведение, но и пази високото си ниво. Тази година в професионалната гимназия по компютърни технологии и системи отново се влиза с най-висок бал в Софийска област.

Преди дни с разпореждане от МОН пък бяха отпуснати допълнителни 15 места поради големия интерес към училището. 

В НПГ по КТС-Правец учат деца от 24 области в страната.

Източник: praveshkiglas.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *