Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мъжкият ФК „Козаро“ завърши есенния полусезон с победа над ФК „Мътивир“ (Ихтиман)

Отборът на ФК „Козаро“ постигна победа в последната си среща от есенния дял на А ОФГ София – Изток. Успехът за ботевградчани дойде при визитата на „оранжевите“ срещу ФК „Мътивир“ (Ихтиман), спечелена с 4:2. Двубоят се игра днес (8 ноември) на централния стадион „Христо Ботев“ в Ихтиман.

 Отборът на ФК „Козаро“ изпраща успешен полусезон, след като преди зимната пауза се намира на 2-ро място в класирането с актив от 16 точки и голова разлика 22:10. Ботевградчани са на 3 точки от първия ОФК „Костенец“, а по-добра голова разлика им гарантира предимство в спора за 2-рата позиция с ФК „Ракитин“ (Трудовец).

В днешния двубой силно първо полувреме за „козлите“ се оказа ключовият фактор за победата на отбора. В него тимът, воден от Любомир Божанков, демонстрира чудесен нюх пред гола и успя да спечели солиден аванс до почивката. До 20-ата минута резултатът бе категоричен – 3:0 в полза на гостите. Още в ранните минути от мача, Мартин Методиев даде аванс на „оранжевите“. Той се възползва от избита топка от вратаря след изпълнен пряк свободен удар на Радослав Зарев и реазлизира успешно – 0:1. Авансът за ФК „Козаро“ бе увеличен от Любомир Кирилов, който се наказа грешка в отбраната на ихтиманци по най-добрия възможен начин – 0:2. В 20-ата минута Мартин Методиев вкара втория си гол в мача.Първоначалната идея на футболиста на ФК „Козаро“ бе да опита центриране, но топката промени траекторията си и се озова в мрежата на ФК „Мътивир“ (Ихтиман) – 0:3. В последствие домакините реагираха и върнаха едно попадение – 1:3. Домакините бяха близо до това да се върнат в мача, но хубава намеса на вратаря Марин Илиев очи в очи с противников играч бе ключова това да не се случи. До края на полувремето възможностите за гол пред състава на ФК „Козаро“ „валяха“ една след друга. Повечето от тях не се увенчаха с успех, но все пак преднината на ботевгардчани бе увеличена. Капитанът Радослав Зарев успя да се разпише с глава след хубаво центриране на Светослав Косаков от ъглов удар – 1:4. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. В началото на второто полувреме отборът на ФК „Мътивир“ (Ихтиман) успя да върне още един гол. Това обаче не повлия на крайния изход по никакъв начин. До края срещата се доиграваше, отборът на ФК „Козаро“ умело затвори пътя към своята врата и се поздрави с победата напълно заслужено.

 Успешен уикенд записаха и децата от школата на ФК „Козаро“. Малките футболисти (U8) продължиха успешния си поход, след като се справиха с втория отбор на столичния „Славия“ – „Атлетико“ (Артен) и победиха с 2:1. Децата U14 пък спечелиха служебно за неявяване на връстниците им от ФК „Ботев“ (Ихтиман).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *