Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фирма „Микра“ ще снегопочиства над 62 км общински пътища тази зима

Единствената фирма, явила се на тръга за извършване на снегопочистване на територията на община Ботевград – „Микра КМ“ще обработва 62,5 км общинска пътна мрежа. Това стана ясно днес, след като до вчера- 7 декември, бе срокът за подаване на офертите на обявената от общината обществена поръчка с предмет „Снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа на територията на Община Ботевград за зимния период 2020-2019г„.Тя бе обявена през октомври 2020 г, но не се яви нито един кандидат. Последва повторното й обявяване още два пъти.

Ботевградската фирма ще чисти и опесъчава всички пътища, без улиците във Ботевград и Зелин. Те ще бъдат предмет на дейност на ОП БКС-Ботевград.

В селата снегопочистването ще извършват фирми, с които кметовете на Кметствата са сключили договор. Той се сключва за всяка отделна година.

Както по-рано Botevgrad.news съобщи в Трудовец снегопочистването ще извършват две фирми – „ТИ ЕМ 2014“ ЕООД в горния край и в долния край – „Ади Ми 2003″ООД. В с. Врачеш ще чисти „Георги Гетов“ЕООД, в селата Скравена и Новачене – фирмата на Пламен Иванов – “ П Чифлика“ ООД, в Литаково – фирмата на Антон Маринов „Алибокс“ ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *