Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Екологът на Община Ботевград Ева Нишева е проверила сигнал за опасни безстопанствени кучета

Наши читатели сигнализират за безстопанствени, улични кучета, които живеят от години на площадката на Микроелектроника и главно пред фирмите „Окто 7“ и „Инкотекс“. Те се надяват компетентните органи да реагират своевременно и да предприемат мерки.

Botevgrad.news потърси еколога на общината Ева Нишева за коментар. От нея стана ясно, че днес следобяд в 14.00ч тя е посетила на място обитанието на четириногите. Там е открила две кучета. По думите й безтопанствените кучета са чипирани и обезпаразитени. Нишева е разговаряла със собствениците на двете фирми и се оказва, че те се грижат за тях и ги хранят.

Публикуваме текста на съобщението на гражданите, които изпратиха сигнала до медиите:

„В тези зони има капанчета за хранене, от които места явно им дават останки от храната и затова са се настанили трайно няколко кучета, които смятат тази зона за тяхна и не позволяват да преминават свободно хора. Ежедневно има случай на нападения от тези кучета, а не са малко и случаите на нахапани хора. Това е зона с много фирми, в които работят ежедневно стотици хора. При преминаване на големи групи хора не е страшно, но ако човек е сам или 2-ма , 3-ма веднага бива лаен и нападнат от безстопанствените кучета. С настъпването на зимата и студа, кучетата стават още по агресивни и опасни. Почти е невъзможно преминаването нито пеша, нито с колело. Трябва ли да пострада някой известен човек, за да се вземат нужните мерки и тези, кучета да не стоят в тази зона, застрашавайки живота на свободно преминаващите хора, които ходят на работа?“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *