Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благотворителната кампания „Сподели Коледа“ подкрепи за празниците 200 жители на община Ботевград

Благотворителната инициатива на Общинска администрация – Ботевград за самотно живеещи и крайно нуждаещи се жители на Община Ботевград „Сподели Коледа“ за трета поредна година приключи успешно.

Кампанията този път премина в партньорство с младежката онлайн медия „Гласът на Ботевград“, с чиято подкрепа кутии за дарения бяха поставени освен в сградата на общинска администрация и в магазините: „Фреш Маркет“, „Моят магазин“, мини маркет VGK, плод и зеленчук „Кожухарови“, месарски магазин „Кожухарови“, лавката на МБАЛ Ботевград, пицария „Релакс“, фънки бар „Плодчето“, учебен център „Даникар“ и козметичен център „ЕстетиКо“. Екипи от общински служители, младежи от „Гласът на Ботевград“, както и кола на магазин „ТехноМаркет“ – Ботевград доставиха до адресите на 200 жители от общината пакети с хранителни продукти на 23.12.2020г.

Пакетите са раздадени на лица в нужда от града и всички села на територията на общината и съдържат голям набор от базови храни, сладкиши за празничната трапеза и плодове. Част от продуктите в тях са дарени от благодетели, пожелали анонимност, а останалите са от събраните 2000 лева, от кутиите за дарения. Традиционен партньор в Коледната кампания е магазин „Фреш Маркет“, който и тази година спомогна за реализирането на инициативата.

Община Ботевград изказва своята благодарност към всички хора, отделили от средствата си, за да помогнат, към своите партньори, както и към Автомагистрали „Хемус“, които зарадваха 70 семейства на деца – сираци и полусираци от общината с коледни пакети с лакомства. Това е поредното добро дело, на което се радват жителите на общината, които имат нужда от подкрепа. Припомняме, че през месец юни „АПС Трейдинг“ ООД дари ваучери за храна отново на деца сираци и полуцираци от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *