Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима състезатели от Клуб по шахмат „Балканъ“ ще участват в Международен турнир в Перник

Двама състезатели от клуб по шахмат „Балканъ“ Ботевград участваха в състезание „Блиц 3 минути„, което се състоя на 19 февруари /петък/. Турнирът бе организиран по повод годишнината от обесването на Васил Левски и се проведе в Клуб по шахмат кв. „Красна поляна“ – София. Двамата ботевградчани Борис Борисов /45 г/ и треньорът на клуб „Балканъ“ Галин Иванов /44 г/ постигнаха резултат от 4 точки. Участието на двамата им дава възможност да придобият международен рейтинг и ID за участие в международни състезания, съобщи за botevgrad.news Галин Иванов.

Заради пандемичната обстановка в страната клубът по шахмат в Ботевград няма възможност да тренира в залата, където е регламентирана от общината, а именно – Общински клуб на пенсионера в сградата на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“.

Галин Иванов, Борис Борисов и ученичката Елица Якимова ще участват на шести и седми март в Международния турнир в Перник, който ще се състои в Двореца на културата. Турнирът е отворен и в него могат да участват саъстезатели от всички възрастови групи.

Галин Иванов има шест победи и четири равни мача в най-голямата шахплатформа в света-LICHES през последните месеци. Той участва и в други онлайн турнири, където се състезава с ТОП 300 на най-добрите шахматисти в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *