Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

След повече от година одобреният проект за рехабилитация на общински пътища предстои да бъде анексиран

През 2019 г Община Ботевград е подписала договор с Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на общински пътища.

По този повод днес кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че преди повече от месец Община Ботевград е внесла искане за анекс на договора във връзка с изменение на чл.154  при издадено разрешение за строеж.

Проектът е изготвен през 2016 г, когато Община Ботевград е кандидатствала за финансиране, а е одобрен чак след три години – през декември 2019 г. Причините за забавянето Гавалюгов обясни, че са възникнали необходимости от промени в проекта. Към този момент Община Ботевград няма сключен анекс, за да може да бъде обявена процедура за избор на изпълнител. Не се знае обаче, кога ще бъде сключен анекса, тъй като от вчера – 10 юни, ръководството на ДФЗ е освободено и е назначено ново.

 „Надявам се договорът да бъде скоро сключен, тъй като става дума за пътни участъци в община Ботевград, които се нуждаят от основен ремонт, какъвто е и предметът на проекта, с който сме кандидатствали. Междувременно има изискване за съпътстваща информация, която трябва да предоставим и срокът за нея е 10 дни. Аз съм оптимист, че в този строителен сезон ще можем да започнем рехабилитацията на тези пътни участъци“ , заяви кметът Гавалюгов.

Предвижда се проектът да се реализира по ОП“Развитие на селските райони“ и е на стойност 5 806 000 лв. Включва рехабилитация на няколко пътища – Врачеш: Етап 1  – реконструкция на отсечката от началото на селото откъм Ботевград до пл. „Радовец“ и Етап 2 – пътят за Врачешкия манастир (4,2 км);  отечката за в. з. Зелин – от кръстовището с ул. „Захари Стоянов“ до обръщалото при складовете и пътя Новачене – Боженица; пътят между Боженица и Елов дол ( 4км) ; Липница и Елов дол (3 км) .

От живеещите на най-натоварената и централна улица ‘Трети март“ в най-голямото село Врачеш сигналите за огромни и дълбоки дупки са десетки. Преди повече от месец някои от тях бяха запълнени с фрезован асфалт, но ефектът бе почти нулев. Пътят за Божеица пък в определени участъци е твърде тесен и обрасъл с растителност,че не са редки случаите , в които автомобилите на косъм избягват сблъсък.

1 коментар на “След повече от година одобреният проект за рехабилитация на общински пътища предстои да бъде анексиран

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *