Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Софийската фирма „Фърс Клас Лент“ЕООД е новият собственик на бившия Пионерски дом в Ботевград

Има сключена сделка между Община Ботевград и юридическо лице относно проведения търг за продажба на бившия Пионерски дом. Това съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов. Той каза още, че средствата вече са преведени по сметката на общината. Средствата, които са преведени са в размер на вече обявената първоначална тръжна цена –  269 096 лева без ДДС. Инвеститорът ще развива обществено-обслужваща дейност. Поземленият имот е с площ от 2 119 кв.м. и е на един етаж. Пионерският дом е построен през 1951 година Решението за продажбата му бе гласувано на редовното заседание на Общински съвет на 25 март 2021г.

Единствената фирма, която се е явила на търга е софийската фирма : „Фърс Клас Лент“ ЕООД, с управител Владимир Михайлов.

Кметът съобщи още, че се очаква развитие относно продажбата на бившия учебен център в сградата на Военното поделение и сградата на бившата столова към него, където също има проявен инвеститорски интерес. Имотите са  е с големина  2  и 1,5 декара. На първия търг няма явил се кандидат- купувач. Предстои втори търг на 23 юни. Цената е 80 лв на кв.м.

2 коментара на “Софийската фирма „Фърс Клас Лент“ЕООД е новият собственик на бившия Пионерски дом в Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *