Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Клуб „Сунг-Ри“ Ботевград с два медала от Мултиевропейското първенство по таекуондо – W.T.F.

В третия ден на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се провежда в София общо 11 български състезатели взеха участие при юноши и девойки. Те успяха да прибавят нови три медала за България. От тях два медала са от състезатели на Ботевградският клуб „Сунг-Ри“, със старши треньор Пламен Трънски и треньор Цветолюб Илиев. Ботевградчани завоюваха сребърен и брознов медал.

Сребърен медал взе Стефан Стаменов в категория до 59 кг, който във всички битки бе безапелационен. На финала Стефан се изправи срещу състезател от Турция, като започна добре срещата, но получи контузия, която не му позволи да продължи срещата и взе сребърен медал. По този начин Стефан печели квота за Европейското първенство през ноември за младежи, което ще се проведе в Босна и Херцеговина.

Митко Стойнов, който излезе да играе с лека настинка също влезе в битката за медалите.До началото на трети рунд владееше играта, но сили не му достигнаха с минимална разлика да отиде на финал.

Турнирът бе от най-висок ранг G-1. Отново в България пристигнаха за битки едни от най-големите имена в таекуондото – много олипмийци , европейски и световни шампиони.

Турнирът бе на изключително високо ниво и се проведе при изключително голяма конкуренция. Медалистите се броят на пръсти, но въпреки това Клуб „Сунг-Ри“ се записа с два медала и бе представен от 7 състезателя. Всички се раздваха максимално. Младата надежда Кристиян Златев още в първата среща отново попадна на европейския шампион, който преди по-малко от месец спечели квота за игрите в Токио. Криско игра страхотно и до третия рунд мачът беше равен. Припомняме, че Кристиян все още е 11ти клас и вече се впуска в битките в тежката категория при мъжете.

Клубът след този турнир ще се подготвя за предстоящото европейско първенство за младежи през ноември.

1 коментар на “Клуб „Сунг-Ри“ Ботевград с два медала от Мултиевропейското първенство по таекуондо – W.T.F.

  1. Браво момчета Браво и на вашите треньори Превземаите върхове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *