Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

25 г от основането си чества Пенсионерски клуб „Златна есен“с.Скравена

mde

Тържествено събрание, по случай 25 години от създаването на Пенсионерски клуб „Златна есен“ с. Скравена, се състоя днес от 11.00ч.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, Георги Стефанов Георгиев – председател на Общинската организация на пенсионерите в община Ботевград, Методи Драганов – кмет на село Скравена, Николина Цолова – председател на Общински съвет на БСП-Ботевград и общински съветник, адв. Христо Якимов от БСП, Цветан Миньовски – общински съветник и един от основните спонсори на клуба, Симеон Георгиев – бивш кмет на селото.

„Когато клуб „Златна есен“ с. Скравена празнува своя юбилей празникът засяга много хора – и млади, и стари, а когато тези години са 25 , тогава празникът завладява всички, защото много са хубавите моменти, които сме изживели всички заедно“. С тези думи Мария Пеева откри тържественото събрание, което бе с Дневен ред: 1т. Отчетен доклад на председателя Иван Райчинов; 2т. Спомени на основателите на клуба и поздравителни адреси и грамоти. За протоколчик на събранието бе избрана Еленка Йорданова.

Празничното събитие започна с изпълнения на певческата група към Пенсионерски клуб „Златна есен“.

Кметът на общината Иван Гавалюгов пожела още дълги години пенсионерите да се радват на спокоен и весел живот, но преди всичко да бъдат здрави. По случай празника той подари на клуба голяма торта и известна сума финансови средства, за подпомагане дейността му. „Надавам се Пенсионерският клуб да бъде пълен, така както днес. Пожелавам Ви да прекарате есента от своя живот с едно удовлетворение , което Вие напълно сте заслужили. Изказвам благодарност за всичко, което сте направили за нас – по-младото поколение, като хора –  възпитание, образование, за материалните блага, които сте създали  през Вашия активен трудов живот. Надявам се, че ние, които идваме след вас, да успеем да съхраним и надградим всичко постигнато от вас.“, каза Гавалюгов. Той изрази надежда, че и без юбилеи всички заедно трябва да се събират.

Своя поздрав към пенсионерите отправи и кметът на Скравена – Методи Драганов. ‚Днес поводът е голям, да изкажа своето уважение и преклонение към Вас и богатия Ви житейски опит, мъдрост и търпение. Активното Ви участие в живота на клуб “Златна есен“ е пример за това, как всеки от нас може да бъде полезен на обществото и дори на себе си, дори след края на трудовата си дейност“. Драганов също подари парична сума на пенсионерите.

Георги Георгиев пожела здраве, бодър ум и достойни старини. ‚На Вас и Вашите семейства пожелавам да пазите българските традиции и да уважавате човеколюбието. Бъдете богати с добри дела и идеи, с успех да се увенчаят мечтите ви за опрощение и взаимно уважение. Бъдете пример за трудолюбие на младото поколение“, пожела Георгиев.

От името на Общински съвет на БСП-Ботевград поздравителен адрес поднесе и Николина Цолова. В обръщението си тя подчерта значимостта на Пенсионерски клуб „Златна есен“, като средище на културни, обществени  и празнични прояви. „Обръщаме се към вас – нашите майки и бащи, хората отдали най-хубавите години от своя живот за благото и развитието на Скравена и община Ботевград – бъдете здрави и дееспособни в житейското поприще, в годините, в които вашите деца и внуци да Ви правят щастливи и Вие да продължавате да им помагате със своята мъдрост и житейски опит“, каза Николина Цолова. За да е сладък живота на пенсионерите адв. Христо Якимов подари на клуба пчелен мед -собствено производство.

„Днес сме се събрали да направим ретроспекция на един голям период от време на нашия клуб и достойно да отпразнуваме неговата 25-годишнина.Един забележителен юбилей , изпълнен с много труд, трудности и успехи““, каза председателят на Пенсионерски клуб „Златана есен“ – Иван Райчинов. Той припомни, че клубът е основан 1996 г от тогавашния кмет Симеон Георгиев, който също в ретроспекция припомни основаването и развитието на клуба през годините. Неговата съпруга Иванка Георгиева е първият щатен организатор. Райчинов назова имената, допринесли за  развитието на клуба, в което са се включили активно Цеца Кондашка (най-дългогодишния председател на клуба) , Василия Стойнова, Недка Вутова и много други.

Певческата група на Пенсионерски клуб стана основна единица в Скравена, в помощ на читалището и Кметството, подчерта бившия кмет Симеон Георгиев. „Виждам, че пътят, по който се е развивал клубът още от времето, когато го създадохме, е правилен. Виждам,че дървото, което съм посадил – пуска плодовете. От тези плодове сега – берем всички“, каза Симеон Георгиев в своята реч. Той пожела животът в село Скравена никога да не спира и Пенсионерският клуб винаги да функционира.

1 коментар на “25 г от основането си чества Пенсионерски клуб „Златна есен“с.Скравена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *