Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Централна градска част на Ботевград ще бъде с гранитени плочи (ВИДЕО)

По повод насроченото от Община Ботевград обществено обсъждане на идеен проект за етапно изграждане, рехабилитация и обновяване на пешеходна зона в централна градска част на гр. Ботевград и технически проект за етап 1, днес кметът на общината Иван Гавалюгов заяви, че очаква активно гражданско присъствие.

По думите му проектът се очаква да бъде реализиран в рамките на 5 години, а общата площ на предвидената за ремонт централна градска част е 25 декара. Зелените площи ще бъдат увеличени на 5 декара и ще бъдат увеличени съоръженията, каза още градоначалникът.

Проектът ще бъде представен на общественото обсъждане във вторник от 18ч от избрания изпълнител Инфра Про Консулт ООД.

„Надявам се да се стигне до обществен консенсус, тъй като със сигурност ще има разнопосочни мнения“, каза днес кметът Иван Гавалюгов, на редовния брифинг с медиите. По думите му към обществената поръчка са проявили интерес само три фирми.

В началото на януари 2021 г е сключен договор за реализиране на идеен проект за благоустрояване на централната градска част с технически проект- Етап 1, който включва пешеходната зона по ул.“Гурко“ и ул. „Трети март“ в участъка между моста на клюкарките и сградата на Бюрото по труда. Предвижданата настилка е масивен гранит, като в една част ще бъдат положени бетонови павета.

„Планираме да подменим сегашната амортизирана настилка с далеч по-скъпа, но по-трайна. Проектът ще бъде реализиран на етапи, в зависимост от възможностите на общинския бюджет и осигуреното външно финансиране. Надявам се в рамките на следващите 5 години този проект да бъде изцяло завършен“, коментира кметът Гавалюгов.

Повече информация ще научите от видеоматериала:

1 коментар на “Централна градска част на Ботевград ще бъде с гранитени плочи (ВИДЕО)

  1. Сайтът все още не е публикувал новината, че РУ на МВР има нов началник, роденият в Новачене Здравко Йотов. Надеждите ни към него са големи да въведе повече ред в РУ на МВР. Вече над 6 години не се усеща наличие на полицаи, особенно на КАТ, в Ботевград. Коли, по 2-3, в някои семейства стигат до 6, и всички с над половината си широчина, нерядко и изцяло са по тротоарите. Не може да мине човек от тях. Вижте улиците „Стамболийски“, „Стара планина“, „Патриарх Евтимий“, участъкът около кръстовището „Петте кюшета“, бул. „Цар Освободител“ от „Патриарх Евтимий“ до „Стамболийски“, ул.“Иван Шишман“, особено тротоарите от училището до „Стамболийски“ – там всяка къща има по 3-4 коли… Бул. „България” ПО ЦЯЛОТО СИ ПРОТЕЖЕНИЕ е с коли на платното. Дано началникът на РУ накара този на КАТ най-после да си раздвижи задните части и да обикаля по 2 пъти на ден града, та да придобие представа каква е ситуацията с колите и пешеходците.. .

Comments are closed.