Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За 13-та поредна година 35 обучавани в „Марконис“ се включиха в изпитите на PEARSON

Днес от 8.00ч в езиков център „Марконис“ започна провеждането на международно признатите изпити на PEARSON. Новото тази година е, че те имат ново име –  Pearson English International Certificate, като до момента те носеха наименованието Pearson Tests of English.

Промяната се налага заради международното признание на изпитите, заяви управителят на „Марконис“ – д-р Николай Николов. „Това е нормално, когато с тези сертификати се става студент в цял свят. Аз се радвам, че ние продължаваме тази хубава традиция“, заяви Николов. Той даде думата на акредитирания изпитващ – г-жа Гергана Муховска, да сподели впечатления от устния изпит, който бе проведен миналата събота. „Като цяло децата се представиха много добре. Надявам се днес също да дадат най-доброто от себе си и да покажат усвоеното през годината, която за всички ни бе тежка, в предвид на продължилата ковид година и он-лайн обучение, което по никакъв начин не би могло да замести присъственото.“, каза Муховска.

Д-р Николай Николов изрази надежда, че неговите възпитаници ще се справят чудесно. „ Ние имаме удоволствието да работим с една много съвременна он-лайн платформа, благодарение на която виждаме чудесна успеваемост. В днешния ден ще се явят 35 обучавани. Те са  с няколко повече от миналата година “, заяви д-р Николов. По думите му постепенно се наблюдава стабилизиране, предвид на пандемичните условия. Той изрази радостта си, че през годините „Марконис“ се изгради като една стабилна и солидна образователна институция, която е гарант за качествено образование в езиковото обучение и за високи стандарти. Те се доказват всяка година чрез международна външна оценка, чрез явяване на обучаваните на международни изпити. Освен на изпитите на  PEARSON , тази година има над 50 регистрации за изпитите на  Кеймбридж, което означава, че през настоящата учебна година има явили се над 85 обучавани на международните изпити. „Това е много важен атестат за нас, защото той показва нивото не само на обучаваните, но и на колегите и общата успеваемост в училището ни“, каза д-р Николов. Новото още тази година е, че аудио-записите, които пристигат в училището бяха запечатани в пакети през миналите години – сега има специална платформа, от която няколко часа преди изпитите се свалят записите от гледна точка на сигурност и кофеденциалност. Д-р Николо пожела успех на учениците и сподели, че през настоящата година на изпитите на двата изпитни борда има записали се обучавани от най-ниското до най-високото C2  ниво.

След откриване на изпитния ден д-р Николай Николов пристъпи към отваряне на изпитните материали, които пристигат всяка година в езиков център „Марконис“ под брой. Те са толкова, колкото са и обучаваните. В пликове  black-out ефект се поставят вече направените изпити и се изпращат за независима международна оценка.