Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Път в лошо състояние: Жители на вилната зона на Скравена останаха без достъп до имотите си

Под въпрос е придвижването на пожарни и линейки

Вилна зона на ботевградско село е откъсната от света заради модернизацията на международния път Е-79, алармират зрители.

Според тях алтернативното трасе, което в момента се използва, е заплаха за хората и автомобилите.

По земен път, прашен и неравен, са принудени да се придвижват жителите на вилната зона в село Скравена, след като строителството на скоростната отсечка Мездра-Ботевград прекъсна асфалтовата връзка до имотите.

„Той е безобразен, не става дори за каруца, аз съм с високопроходима кола и карам много леко и бавно, другите – на полусъединител“, казва Диана Граматова.

Под въпрос е придвижването на пожарни и линейки.

„Онзи ден дойде една линейка. Шофьорът каза, че няма да дойда втори път“, разказват местни хора.


Снимка: btvnovinite.bg

В района има конна база и манастир,  до които се стига на магия, особено зимата, оплаква  се и Цветолюб Станев, който кара група от столицата.

„Недопустимо  е, идваме през ден, през два с децата от София и не може да стигнем, защото няма достъп до това прекрасно място“, отбелязва той.

Дори там, където има асфалт, пътят е разбит заради преминаването на строителните машини.

Живеещите във вилната зона ги грози и друга опасност – да минават по мост, който е без парапети. Кметът на Ботевград обеща –  до края на лятото пътят да се ремонтира, засега с пари от общинския бюджет. 

„Подравнен и асфалтиран. Надявам се в един бъдещ момент държавата да разбере, че тази дейност се е наложила заради тяхно решение и да ни компенсира по някакъв начин“, посочва Иван Гавалюгов, кмет на Ботевград.

Дали от АПИ ще компенсират Общината заради причинените неудобства на хората, засега не е ясно. Ремонти на  републикански отсечки  блокират трафика и в други ботевградски села.

Източник: bTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *