Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мъжкият футболен отбор на “Козаро“ с нов треньор преди началото на сезона – Цветомир Ралков

Утре, 12 септември, стартира новият футболен сезон за ФК“Козаро“ с гостуване на ФК Скравена от  17.00ч. Какви ще са промените в състава на тима, кой ще бъде начело и какви са целите на отбора? На тези въпроси отговаря президентът на клуба – Константин Лазаров.

Г-н Лазаров, как протекоха контролните мачове от подготвителния етап преди официалния старт за новия футболен сезон?

Започнахме добре на „Витоша Къп“, като записахме две победи и едно равенство в груповата фаза, излизайки първи. На четвъртфинала загубихме драматично с 2:1 и не успяхме да продължим на полуфинал. Много от основните ни футболисти не се включиха в турнира, поради отпускарския сезон. Съдиите също малко ни ощетиха с две недадени дузпи.

Има ли промени в състава на тима? Голмайсторът от сезон 2020/2021 Светослав Косаков остава ли в отбора?

Мъжкият отбор е съставен изцяло от местни футболисти. Попълваме състава с 4 нови момчета. Картотекирани са 30 човека. Като цяло футболният отбор на „Козаро“ изпитва известни затруднения, тъй като един от основните ни играчи и капитан на отбора Радослав Зарев продължава кариерата си в третодивизионния „Локомотив“-Мездра. Освен капитана, си тръгва и треньора на мъжкия отбор Любомир Божанков, който пое позицията на старши треньор на отбора в Костинброд. В същото време продължаваме с него съвместната ни работа в детската школа, като той остава нейн директор. Друг ключов футболист Светослав Косаков  замина за Шотландия, за да играе в аматьорски отбор, който е сателит на „Хибърниян“.

Кой ще заеме мястото Божанков?

Имаме нов треньор от скоро, който поема мъжкия отбор. Това е Цветомир Ралков, който е бил треньор в школата на Балкан, както и в тази на “Чавдар“ Етрополе.

Къде ще домакинствате този сезон?

Отборът на „Козаро“ ще играе мачовете си на игрището в Скравена, докато стане готово новото игрище с изкуствена трева на „Герена“. Мъжкият отбор провежда  тренировки два пъти в седмицата.

Какви са плановете Ви за Детско-юношеската школа на „Козаро“?

От този сезон школата ще се състезава деца в три възрастови групи, като предната година бяха само две. Тази година пускаме футбол 7 за 10-12 годишни деца. Останалите два отбора са футбол 5 до 8-годишни и футбол 11 до 14-години.  

Какви са целите Ви за новия сезон?

Хубавата новина е, че 4-ма юноши ги адаптираме към мъжкия отбор. Те направиха хубава подготовка с мъжкия отбор и идеята е да ги развиваме тях като футболисти. Другата ни цел е да  сме един от водещите отбори в групата – АОГ София Запад. Нямаме амбиции да влизаме във „В“ група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *