Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учебната година в ППМГ „Акад.проф.д-р Ас.Златаров“ започна!

Първият учебен ден в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ започна с много настроение и усмивки за 580 ученици /с единадесет повече от миналата учебна година/, които ще се обучават в 23 паралелки в профили „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Природни науки“ и „Предприемачески“.

По традиция тържествената програма започна с издигане на националния флаг на Република България и химна на училището и продължи с празнично слово на директора Даниела Колева, която отчете успехите и разясни организацията на учебния процес.

Първи бяха посрещнати новите гимназисти от 5-ти и 8-ми клас – 130 ученици, с които е изпълнен на 100% държавният план-прием.

Топли думи и послания отправиха и гостите на тържеството – г-жа Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград и г-жа Магдалена Ананиева – старши експерт по български език и литература в РУО – София област.

Цветолюб Савов – кмет на община Ботевград мандат 1999-2003 връчи от името на неговото семейство еднократна стипендия за постигнати високи резултати в обучението по химия на Диана Николаева Иванова /ученик в 10б клас/, която се класира на първо място в областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда.

Снимки: Даниел Йорданов, X б клас

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *