Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Голямото сърце на Лили Димитрова

Представям ви Лили Димитрова. На 37 години от Ботевград.

Лили е чудо. Истинско, русо, неподправено чудо.

Красавица, завършила Двигатели с вътрешно горене. После Международни отношения. Сега работи като фризьор (един от най-добрите в района). Общински съветник е. Но цяла Ботевградска община я познава като момичето, което събира пари за различни каузи.

Влизайки във фризьорския салон ще видите жълти стотинки, приготвени за броене. Капачки, които чакат да бъдат извозени и рециклирани. Едната стена е със снимки от различните кампании. Детски площадки, тенис маси, бебешки дрешки.

Другата стена е изпълнена със снимки на семейството – дъщеря ѝ, сестра ѝ племенникът. Има и много приятели.

Лили говори бързо и работи бързо. Общо взето няма време за губене. Гледа да вземе колкото се може повече неща от живота и го прави толкова красиво.

Лили Димитрова е устрем. Устрем към нещо добро.

Разговорът с нея те зарежда и те кара да повярваш, че всеки човек може всичко. За нещата, които прави говори така, все едно е най-естественото нещо на света.

– Коя беше първата благотворителна кампания, в която се включи?

– Първата беше с капачките 2014 г., а след това започнахме да събираме и стотинки заедно с Миряна Георгиева и Йоана Георгиева. Те също се занимават с благотворителност и сме близки приятелки. Те ме запалиха по тези неща.  Тогава събираха пари за къща за изоставени деца, за новородени бебета в София. Покрай тях се запалих да събирам стотинки за благотворителност.

Като разказах на клиентите ми, те доста бързо се включиха в инициативите ми и събрахме пари. След това реших, че може да ги правим тези неща за града. Така или иначе хората от Ботевград дават тези пари. Защо да не отидат за града. И вече започнахме с родилното отделение, детското отделение. После започнахме да правим спортни празници, за да могат да се съберат повече средства.  След това детските площадки, фитнес уредите на открито и сега събираме капачките и стотинките за детски спортни съоръжения. И евентуално, ако има някоя друга кауза.

Правили сме и концерти за болни деца. Но аз лично предпочитам да бъде нещо, което да се ползва масово от всички. Правихме за Янис. Събрахме близо 8 000 лв. за един ден, което никак не е малко. Но, аз много го съпреживявам и енергията ми не е толкова положителна там. Става ми болно за хората.

– Колко пари си събрала от тези инициативи?

– Нямам представа. Успяла съм да започна и да завърша 13 инициативи, но колко пари са събрани – не съм ги смятала.

– Кои хора дават повече?

– Реално аз не ходя по фирмите. Не ходя при никой да му казвам да ми даде пари. Дава обикновеният човек. Той дава най-много. При мен няма фирмаджии. Имам познати, които казват: „Лили, искаме нещо да направим. Решили сме за рождения ми ден да съберем пари. Искаме да ги дадем за благотворителност. Ти си човека.“ Дават ми ги. Не искат да се знае от кой са.

Но не съм отишла при никой да искам пари. Единствено и само от общинските съветници от групата ни. На тях им искам редовно. Казвам им: „Този месец съм ви измислила еди какво си. Искате ли да се включите?“ И те се включват. Който с каквото иска. Няма никакви задължения.

– Не мислиш ли, че Ботевград ти е тесен?

– Не! На мен в Ботевград ми е много лесно да правя това, защото всички хора ме познават. Те вече са видели, че събираме парите. Видяли са това, което сме направили. Тук ми е много лесно. Камъкът си тежи на мястото 😊.

Източник: madamamama.com

1 коментар на “Голямото сърце на Лили Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *