Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан победи Рилски спортист и спечели турнира в Плевен

Балкан спечели предсезонния приятелски турнир в Плевен. Във финала тимът на Небойша Видич надигра вицешампиона Рилски спортист със 79-76 след оспорван мач, белязан от множество обрати. Нашите изоставаха с 11 точки в третата част, но успяха да обърнат в последната и да спечелят мача въпреки че останаха без няколко играчи, които натрупаха пет фаула. 

Мачът започна слабо за Балкан с пасив от 2-12 в първите 3,4 минути. Постепенно обаче нашите намериха своя ритъм и намалиха изоставането. След силно включване на Алихан Демир и Митко Димитров в края “зелените” обърнаха на няколко пъти за кратко. Тройка на Алекс Симеонов в последните секунди на първата даде предимство от 23-24 след първия период. Вторият период започна с няколко смени на водачеството, но няколко отворени стрелби на Хес върнаха предимството на Рилски.Балкан успя да се задържи няколко минути напред в средата на вторат.  Трейвин Тибодо натежа с три фаула и бе сменен. До края на почивката “зелените” се задържаха напред, но след пропуски в защита Рилски изравни на почивката за 42-42.

Второто полувреме започна трудно за Балкан, който нямаше кош близо 4 минути, а самоковци направиха за първи път отначалото 10 точки аванс (42-52) след серия 10-0.. В третата пет лични нарушения натрупаха Калил Дюкс и Тибодо, което ги извади рано от игра. Най-голямата разлика в тяхна полза бе 11, но нашите постепенно започваха да я топят и след третата намалиха на 4 (59-63). Добро включване на Грозев , Алихан и Митко в средата на последната част върна отново предимството на Балкан в средата на последната при 69-67. Тройка на Брендън обаче не позволи на нашите да запазят дълго аванс. Малко след това Крис я върна за ново равенство. Последваха няколко размени на водачествата, като никой не успяваше да поведе с повече от 2 точки в ответните минути. Минута преди края Балкан поведе след два фаула на Дерик Маркс. 11.4 секунди секунди преди края при една точка за Балкан Дерик бе фаулиран и вкара и двата, за да увеличи на три при 79-76. Последва таймаут за Рилски, след който съперникът пропусна на два пъти от тройката и победата остана в ръцете на Балкан.

Алихан Демир бе най-резултатен за успеха с 21 точки, а 12 отбеляза Дерик Маркс. По 11 имаха Крис Минков и Митко Димитров, а с 10 завърши Николай Грозев. 

Брендън Браун бе над всички за Рилски спортист с 23 точки, а 21 отбеляза Трей Портър. Алекс Симеонов вкара 13, а 10 Алън Хес. Павлин Иванов не игра и в двата мача в Плевен. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *