Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Председателят на Общински съвет-Ботевград с призив към гражданите да споделят полезните идеи със съветниците и общинското ръководство

Председателят на Общински съвет-Ботевград, д-р Илин Черняшки, честити на всички свои колеги и служители на общинската администрация празникът на българската община и местното самоуправление. На общинските съветници той пожела здраве и разумни решения в името на гражданите.

„Считам, че община Ботевград може да се нарече напреднала в своето развитие община в предвид не само на нейното географско положение до столицата, а  и от начина, по който се ръководи, както и от наличието на големите фирми на нейната територия. Мисля, че общинската администрация, в лицето  на общинското ръководство и служителите, изпълнява съвестно решенията на Общински съвет и допринасят за по-нататъшното добро развитие на общината“, заяви д-р Черняшки. Какво още попитахме председателят на местния парламент:

Каква е равносметката от работата на Общински съвет за изминалата една година?

С оглед на това, че няма нито едно провалено заседание на Общински съвет и, че над 90% от съветниците участват в работата на постоянните комисии, смятам че този орган на местното самоуправление работи много добре. А дебатите по различните докладни записки доказват, че спора ражда добрите решения. Важно е, че всичко се прави в интерес на гражданите на общината. Считам, че Общински съвет-Ботевград през изминалата една година работи много сериозно и съвестно, взе правилни решения, за което благодаря на всички общински съветници.

С какъв призив или послание бихте излезли към жителите на община Ботевград?

Да пазим направеното с много труд и средства, да пазим града чист, да бъдем непримирими към лошите обществени прояви. Не на последно място винаги, когато имат полезни идеи, да ги споделят с общинските съветници и общинското ръководство. Много се радвам, че точно в Деня на българската община ми задавате този въпрос. Считам, че гражданите на общината могат да проявят повече активност в процеса на управление на местно ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *