Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

850 бегачи и колоездачи се впускат в десетия „Байк и рън за Чепън“ тази събота в Драгоман

Рекорден брой състезатели се регистрираха за участие в тазгодишния „Байк и рън за Чепън“. 850 бегачи  и колоездачи ще застанат на старта в десетото юбилейно издание на надпреварата в Драгоман тази събота, 16 октомври в Драгоман. Те ще се състезават в дисциплините Бягане – 12 км до върха и обратно, бягане или колоездене 23 или 44 км , Чепън Скай и Дуатлон 23+23 км. Маркировката на трасетата се осъществява с маркировъчни колчета с помощта на високопроходим автомобил Subaru.

За втори път „Байк и рън за Чепън“ се случва през есента  след отлагания поради извънредните противоепидемични мерки. Състезанието ще се проведе при спазване на всички предписания на Министерство на здравеопазването за събития на открито. А заради продължаващия строеж на автомагистрала Европа е изместено времеизмерването на север от международния път, на около 500 м от площада, поради което участниците ще тръгват в пакет площада и съпроводени от полицията ще достигат до зоната на времеизмерване, откъдето ще са стартовете с отмерване на време.

Цели  5 подкрепителни пункта ще бъдат на разположение на състезателите на 16 октомври.  Там те ще могат да „презаредят батериите“ с вкусни блага,  някои любезно предоставени от партньорите. Отделно на площада пред Общината ще има шатри на Harmonica, Doppelherz, Sponser и „Енергия от ядки“, където състезателите и посетителите ще могат да опитат нови вкусове и да получат допълнителна информация. Освен тях  страхотни награди за призовите места и за томболата са приготвили и магазини „Стената“,  партньорите Melon, Karcher, Biofresh Cosmetics, Deuter, Sigg, Julbo, Витошко лале, MSM Sport.

За изправността на велосипедите ще се грижи Epic Bike Shop, а за почистването им – страхотните водоструйки на Karcher, които ще могат да бъдат тествани от най-бързо завърналите се колоездачи.

Под надслов „Адреналин с кауза 2“ юбилейният „Байк и рън за Чепън“ ще разшири усилията за опазване на природата в региона на Драгоман и Чепън планина след като през изминалата година, благодарение на участниците, събра и дари над 3200 лв за възстановяване на инфраструктурата в Драгоманското блато след  опустошителния пожар в защитения воден басейн.  5 лв от всяка такса тази година ще бъдат дарени за кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“ на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа „Балкани“. Целта е да се насочи вниманието върху вековните дървета, които нямат институционална защита и са заплашени от унищожаване заради строежи, сеч или липса на инфомираност.

И в десетия празничен „Байк и рън за Чепън“ ще има усмихнато детско състезание със страхотни награди.  Както традицията повелява, специален вагон на БДЖ ще превози желаещите от София до старта в Драгоман.

Всички участници получават в стартовите си пакети традиционната кърпа BUFF, произведена специално за състезанието по уникален дизайн на София Попйорданова и подарък от Harmonica, както и код за 20% отстъпка за продукти на Sponser. Всеки завършил при пристигането си на площада ще получи специален юбилеен медал „Байк и Рън за Чепън“. Това се случва за пръв път в историята на състезанието.

Пълната програма на състезанието можете да видите тук:
https://chepan.stenata.com/info/programa/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *