Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Сунг Ри“ Ботевград взе Купата на Девети международен турнир „Ramus Sofia Cup“ – със 17 медала

Ботевградският клуб по таекуон-до , верися W.T.F. – „Сунг Ри“ участва тази събота (23 октомври) на Девети международен турнир „Ramus Sofia Cup“. Турнирът се състоя в многофункционална зала на Националната спортна академия.

„Сунг Ри“ участва в турниур с 20 състезатели, като те завоюваха общо 17 медала – 7 златни, 3 сребърни и 6 брознови медала. Най-голяма бе конкуренцията при децата. В някои от категориите трябваше да се играят по 4 мача, съобщи треньорът Влади Далаклиев.

Златни медали завоюваха Георги Йорданов, Красимир Гетов ( който няма нито една загуба тази година в турнирите), Митко Стойнов, Кристиян Златев и Виктор Владимиров

Мартин Маринов, Методи Методиев, Цеци Джезов, Александра Василева, Георги Стаменов. спечелиха бронзови медали с по две победи.

При момичетата Марина Михаилска и Марина Боновска също направиха, както досега, много силни мачове и завоюваха първите места.

Теодора Методиева беше на косъм от златото, но имаше съперничка, която поведе с много точки още в самото начало. Въпреки това Теди не се отказа до последно. Навакса силите, за да обърне резултата и да спечели среброто. На второ място се класира още Василена Джезова.

В клас „Б“ сребърни медали спечелиха Василена Боновска и Адриан Радославов, които също показаха добра игра, а бронзов -медал завоюва Ния Стойнова.

Николай Николаев, който е доста надежден състезател, на косъм не успя да вземе медал, състезавайки се в клас „А“. Ники отскоро участва на състезания и според треньора Влади Далаклиев, има доста качества.

Какво сподели още Влади Далаклиев от учстието в турнира:

„В края на деня, когато бяха финалите, беше интересно, че на всички полета имаше наши състезатели. Трябваше да сменят мачове, за да изчакват да се състоят другите мачове. Нямаше как едновременно всички състезатели да играят. Нашите деца играха наистина много силно. Бяхме коментирали, че отиваме за победа,а не само да играем. Радвам се, че се върнахме с най-престижното място и взехме Купата на международния турнир“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *