Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ход е обществена поръчка за въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградата на Община Етрополе

Община Етрополе обяви обществена поръчка за въвеждане на енергоспестяващи мерки в Административната й сграда. Предметът на общественато поръчка включва изпълнението на строително-монтажни работи по въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Административната сграда на Община Етрополе.


Предвиждат се:
-Енергоспестяваща мярка B1: Топлинно изолиране на външни стени: монтаж и демонтаж на фасадно работно скеле с предпазна мрежа; премахване на подкожушена мазилка и изкърпване с цименто-пясъчен разтвор; демонтаж на водостоци, рекламни пана емблеми и др.; демонтаж на климатици; грундиране преди лепене на топлоизолация с дълбокопроникващ грунд; доставка, лепене и дюбелиране на външна топлоизолация EPS 15см. с коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,040 W/mK по външни стени и ХPS с коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,040 W/mK с дебелина 2см. за обръщане на прозорци; доставка, лепене и дюбелиране на външна топлоизолация каменна вата с дебелина 15см. и с коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,040W/mK, плътност мин. 100kg/m3 за изпълняване на противопожарни изисквания (хоризонтални и вертикални ивици); монтиране на външен ъгъл с мрежа и водоoткапващ профил по фасадна повърхност; грундиране с готов грунд преди полагане на външна мазилка.
-Енергоспестяваща мярка В2: Подмяна на дограма: демонтаж на дограма по стаи и общи части; доставка и монтаж на PVC дограма, с коефициент на топлопреминаване 1,2 W/m2K по стаи, сутерен и общи части; доставка и монтаж на алуминиева дограма, с коефициент на топлопреминаване 1,4 W/m2K на входни врати и витринни прозорци; вътрешно обръщане около подменена дограма; боядисване от вътрешна страна след вътрешно обръщане; доставка и монтаж външни подпрозоречни первази и елементи; доставка и монтаж вътрешни подпрозоречни первази и елементи.
-Енергоспестяваща мярка В3: Топлинно изолиране на покрив: почистване на подпокривно пространство; доставка и полагане на минерална вата с дебелина 15см. и коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,040 W/mK по пода на подпокривното пространство; доставка и направа на настилка от OSB плоскости върху скара от дървени греди, за предпазване на топлоизолацията от минерална вата; демонтаж на всички челни дъски по стрехи, улуци и водосточни тръби; доставка и монтаж на нови улуци, водосточни казанчета и вертикални водосточни тръби; направа на отвори за вертикализация на водосточните тръби по фасада юг.
-Енергоспестяваща мярка В4: Топлинно изолиране на под: премахване на подкожушена мазилка по дъна и тавани; грундиране преди лепене на топлоизолация с дълбокопроникващ грунд; доставка, лепене и дюбелиране на външна топлоизолация ЕPS с коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,040 W/mK с дебелина 15см. по дъна на еркери граничещи с външен въздух; доставка и полагане на мрежа с шпакловка и външна екстериорна мазилка по тавани на еркери граничещи с външен въздух; демонтаж на осветители в сутеренни помещения и удължаване на кабел; полагане на топлоизолация по тавана от минерални плоскости на варова основа с дебелина 15см. и коеф. на топлопроводност λ ≤ 0,043 W/mK по таваните на сутеренни помещения в сутерена, включено дюбелиране полагане на мрежа с шпакловка и външна екстериорна мазилка; полагане на мрежа и двойна негорима шпакловка над положена топлоизолация в сутерена; обратен монтаж на демонтиран осветител със свързване към удълженият кабел.
-Енергоспестяваща мярка С1: ЕСМ по сградни инсталации: внедряване на термопомпена система с променлив обем на хладилния агент (VRV/VRF) и отопление на санитарните помещения – електрически радиатори комплект с термостат 1,2 kW.
-Енергоспестяваща мярка С2: Термопомпени бойлери;
-Енергоспестяваща мярка С3: Локални вентилационни инсталации – стенни рекуператори с керамичен топлообменник.

Прогнозна стойност без ДДС e 514 382,03 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *