Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

България не успя да се справи с Босна и Херцеговина

Мъжкият национален отбор на България загуби домакинството на Босна и Херцеговина в “Арена Ботевград”. Тимът на Росен Барчовски отстъпи със 75-85 и претърпя втора загуба в квалификациите за Световното първенство през 2023 година. Съперникът на България водеше през целия мач като 3 минути преди края тимът ни свали на 6 точки, но не успя да направи обрат.

Следващият прозорец ще бъде през февруари 2022 година като на 24-ти “трикольорите” ни приемат четвъртия отбор в групата Чехия, който тази вечер претърпя второ поражение от Литва.  

Двубоят започна оспорвано, но постепенно нашите се пропукаха в защита и Босна поведе с 6-13, воден от Сюлейманович, който вкара 12 от първите 16-те точки на своите. Гостите продължиха да водят с около 8,9 точки, а след добро включване на Янев, Костов и тройка на Венци със сирената България свали на 6 точки изоставане след първия период (19-25). За момент Босна поведе с 10 в началото на втората, но две тройки, дело на Павлин Иванов и Венци Петков, свалиха за първи път отначало разликата на 4 точки при 27-31.На два пъти тя падна и до 2 като в основата бе добрата игра под коша в защита и нападение на младият Емо Стоилов. В средата на втората част в игра се върна Станимир Маринов, който даде за първи път аванс на “зелените” за 34-33. Гостите успяха да върнат бързо нещата в своя полза, но разликата се запази под 5 точки дълго време. В края на втората Босна направи серия 7-0 и поведе отново с 10 при 40-50. 

Босна започна второто полувреме ударно със 7-2, за да направи отново двуцифрена преднина. До края на периода тя продължи да нараства, стигайки 19, минута и половина преди края на третата. Гостите поддържаха водачество почти до края на мача. България нямаше намерение да се предава пред собствена публика и започна постепенно да топи разликата. 2:43 преди края тя падна до 6 точки при 70-76 след серия 9-0, но националите ни не успяха да стигнат до обрат и Босна спечели втори успех в квалификациите.

Капитанът Чавдар Костов бе най-резултатен с 13 точки и 9 борби, а 12 отбеляза Йордан Минчев, който имаше ключов принос през второто полувреме. Станимир Маринов реализира 11 с 5 борби и 4 асистенции, а с 10 завърши Павлин ИвановМитко Димитров реализира 9.

За успеха на Босна и Херцеговина Миралем Халилович бе над всички с 21, 17 вкара звездата Джанан Муса. С 14 и 8 борби завърши Емир Сулейманович, а 11 добави Джон Робърсън

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *