Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

СНЕЖНА БЛОКАДА: Километрична опашка от закъсали тирове на „Хемус” (ВИДЕО)

Обработката на магистралата е затруднена


Десетки тирове закъсаха между втория и третия тунел на „Хемус” в посока София вследствие на снеговалежа. Екип на NOVA установи, че платното към Варна се почиства. В обратната посока обаче обработката е затруднена заради тежкотоварните автомобили, блокирали пътното платно. 

Пясъкоразпръсквачите останали блокирани, което попречило да разпръснат пясък и луга. По мнението на специалисти грайферите на гумите на тировете са износени и това е причината за блокадата на „Хемус”. Шофьорите обаче твърдят, че имат хубави гуми, но е заледено.

От АПИ съобщиха, че временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС поради снегопочистване. Трафикът в посока София се осъществява за всички МПС по обходен маршрут: Правец – Ботевград – път I-1 – София. 

Временно движението по магистралата в посока София от 39 км в района на Зелин е ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване. Автомобилите до 12 т преминават, а тежкотоварните изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция”.

Източник: NOVA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *