Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Режисьорът Николай Найденов за наградите от Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов

Драматичен театър при НЧ „Христо Ботев – 1884”Ботевград бе удостоен с награда от Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов, в който взеха участие 22 състава от различни населени места в страната. Наградата се присъжда за спектакъла „Деца на света” от Стефан Цанев. За втора поредна година фестивалът се проведе онлайн заради епидемичната обстановка.

Лъчезар Милатинов пък получава втора награда за мъжка роля за ролята на Мъжът в спектакъла „Деца на света”. Постановката е на режисьора Николай Найденов.

Пиесата разказва са самотни родители, чиято единствена връзка с децата им, отдавна намерили пътя си в чужбина, е един стар лаптоп. Тяхната самота споделя само една красива проститутка – „жрица на любовта“, която животът също е изхвърлил на пътя.
„Деца на света“ е пиеса напълно съвременна и много жестока. Тя е за най-страшното – за това как България не заслужава и губи децата си. Темата е болезнена за почти всеки българин. Децата му отиват в чужбина и не се завръщат, а родителите им умират самотни. Възрастната двойка в спектакъла живее от Коледа до Великден с надеждата, че поне за празника ще види децата си, но уви.

2 коментара на “Режисьорът Николай Найденов за наградите от Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *