Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Празничен календар на Община Ботевград за месец декември

Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ организират празнични инициативи по случай Бъдни вечер и Рождество Христово.

Програмата включва благотворителната инициатива „Сподели Коледа“ в подкрепа на най – нуждаещите се наши съграждани. Кутията за дарения ще остане на партерния етаж в Общинска администрация от 1-ви до 17-ти декември.

Празнично настроение ще цари в града с коледните изпълнения на открито на Общински духов оркестър – Ботевград на 9-ти и 7-ми декември от 17:30 ч.

„Коледна магия“ – приказки и песни пред камината. Ботевградски общественици ще четат детски приказки във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“, а деца – самодейци, под акомпанимента на Силвия Младенска, ще пеят коледни песни за малки и големи на 13-ти, 14-ти и 15-ти декември от 17:45 ч.

Концерт – спектакъл на Общински духов оркестър – Ботевград „Веселата стълбица с коледни мотиви“ за децата от 1-ви до 4-ти клас ще се проведе в големия салон на читалището на 16-ти декември.

Библиотека „Иван Вазов“ ще представи с презентация български автори, по чиито стихове са създадени коледни детски песнички на 20-ти декември от 17:45 ч. във фоайето на читалището. Деца – самодейци ще изпеят заедно с публиката най – известните от тях.

Читалищен концерт „Споделено с приятели…“ ще зарадва жителите и гостите на града на 22-ри декември от 19:00 ч. В него участие ще вземат гост – изпълнителите: Невен Петрова, Габриела Партовска и Марин Христов – Христе. Билети за концерта ще се продават на касата на читалището.

По време на празничните дни в таблата по проект „Хетеротопии“ на пл. „Саранск“ ще бъдат подредени репродукции на художничката Дея Вълчева – „Коледна приказка зад стъклото“.

Децата от детските градини в общината пожелават светли празници на всички със своите коледни рисунки, които ще бъдат подредени в таблата по проект „Хетеротопии“ на бул. „Трети март“. Тяхното творчество ще бъде презентирано и в сградата на Община Ботевград, НЧ „Христо Ботев1884“, МБАЛ – Ботевград и Туристически информационен център – Ботевград.

На витрината на читалището ежедневно в делничните дни ще бъдат прожектирани коледни клипове „Изненада…“.

Събитията ще се проведат съгласно въведените противоепидемични мерки!

Организаторите пожелават щастливи празници на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *