Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Коледен концерт във Врачеш (ВИДЕО)

Коледен празничен концерт „В духа на Коледа“ се състоя днес от 11.30ч на площада пред Пенсионерски клуб в село Врачеш.

Водещата на празничния концерт, облечена като Снежанка – Синтия Божинова, приветства всички присъстващи с „Добре дошли“. „От векове за векове да пребъде българския род, преминал през много изпитания, но опазил своите традиции, очарователните си празници, своите песни и танци – израз на душевността и темперамента на българина. В навечерието сме на най-хубавите зимни празници – Коледа и Нова година! Най-ценното на тези празници е атмосферата. Ще я създаде празничната трапеза, около която ще се събере цялото семейство – ще си кажем, че се обичаме и ще си пожелаем по-щастливо бъдеще!“, каза водещата.

Поздравително слово произнесе и кметът на Врачеш – Марин Бончовски. В навечерието на празниците извършваме равносметка за изминалата година, заяви кметът. Според него в тези дни се замисляме върху думите „благодарност“, „доброта“, „състрадателност“. „В дните около Коледа си спомняме за родното място и за топлината на нашите близки хора“, каза Бончовски.

Концертът бе организиран от Кметство Врачеш и Народно читалище „Събуждане 1895“ . В него участие взеха самодейните състави при читалището – Фолклорен танцов състав с ръководител Радослав Цветанов и народен хор с ръководител Весела Христова, детски хор с ръководител Константин Гайдарски и ученици от ОУ „Отец Паисий“, и детска градина „Детелина“.

Проведен бе и Благотворителен базар, средствата от който ще бъдат дарени на Веселка Пеева, за нейното лечение на глакуома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *