Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За петнадесета година в ППМГ се провежда коледен благотворителен базар

Вече петнадесет години благотворителният базар на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Ботевград обединява усилията на ученици, родители и учители в благородната кауза да вдъхнем вяра и надежда и да подкрепим ближния в навечерието на Рождество Христово.

Благотворителната инициатива, която стартира на 21 декември, бе открита от директора на училището г-жа Даниела Колева, която припомни колко важни са християнските добродетели – милосърдие, съпричастност, доброта, смирение и любов към всички хора.

В двата декемврийски дни във фоайето на училището ще бъдат изложени стотици ръчно изработени от учениците и техните родители сладки изкушения, картички, плетива, картини и сувенири. Членовете към ученическия съвет отговарят за строгата организация и отчетност на събраните средства, като са подпомагани от ръководството на ППМГ и педагогически специалисти. Парите от разпродажбата ще бъдат дарени на нуждаещи се деца или лица, като в годините назад благотворителната акция е насочвана към различни социални мероприятия и са подкрепени десетки наши ученици и съграждани.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

1 коментар на “За петнадесета година в ППМГ се провежда коледен благотворителен базар

  1. Внимавайте, спазвайте противоепидемичните мерки, както се вижда на снимките. Вече има засечени съмнителни за щама на Ковид-19 „Омикрон“ десетина случая от частна софийска лаборатория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *