Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Начислиха хиляди левове за ток на изоставена постройка в Литаково

Шокираща сметка за ток. Мъж от Ботевградско твърди, че от години не е стъпвал в един от имотите си, а му търсят сметка за десетки хиляди киловати. Абонатът твърди, че или извънземни са си играли с електромера му, или има грешка. От Енергото обясняват, че грешката е вярна.

Собственикът на имота обясни в прякото включване по NOVA, че не е стъпвал в границите на имота от 2016 година – откакто е направил покупката. Мъжът допълни, че няма как той да е изразходил исканата за имота сума, но от енергийното дружество си искат да бъде заплатена сумата от 2436 лева – сметки, лихви и така нататък.

Кметът на село Литаково коментира, че той от две години откакто е кмет, не е виждал във въпросната къща, за която се иска голямата сума, да е имало какъвто и да е живот.

Репортерът на NOVA Румен Бахов допълни, че от ЧЕЗ са коментирали по казуса, че наскоро когато са дошли да извадят електромерите на уличните стълбове, тогава са извършили съответното замерване и всъщност за три месеца назад, каквато е практиката при продължително неотчитане, са начислили на собственика на имота цялото количество ток, като за негово улеснение са го разпределили за три месеца да бъдат платени по 830 лева.

Кметът на село Литаково изрази съмнение, че някой може да се е присъединил незаконно към тока за въпросния имот, за да бъде отчетена такава голяма дължима сума. Тук се намираме на главната улица и минават доста екипи на ЧЕЗ, така че щяха да са забелязали, ако има незаконно присъединяване.

Собственикът на имота допълни, че е поискал да бъде направена експертиза по случая. Исках да дойде лаборатория, да се направят замервания съответни, да се направи техническа експертиза, електроекспертиза. На всичко това ми отговориха с едни бланкетни отговори – все едно че просто сменят името на потребителя, без изобщо да отчетат конкретните възражения, коментира още собственикът на имота.

Източник: nova.bg cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *