Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ДАС с глоби след мача между Балкан и Левски

Дисциплинарно-административен съвет към Националната баскетболна лига наложи нови глоби на клубовете след поредните си заседания.

На заседание, проведено на 02.01.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) е разгледал доклада на Любомир Амиорков  – дежурен представител на БФБ на мача Балкан  и Левски, проведена на 27.12.2021 г. в гр. Ботевград. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1.Налага на помощник-треньора на БК Левски – Димитър Ангелов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 35 т.1 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща № 41 между отборите на БК Балкан и БК Левски, проведена на 27.12.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.
Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, в 36:00 минута на срещата е отсъдено техническо нарушение на помощник-треньора на БК „Левски“ – Димитър Ангелов, което е записано в протокола на Константин Папазов. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.

  1. Налага на помощник-треньора на БК Левски – Димитър Ангелов, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 35 т.3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща № 41 между отборите на БК Балкан“ и БК Левски, проведена на 27.12.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.
Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, в 36:00 минута на срещата е отсъдено второ техническо нарушение на помощник-треньора на БК Левски – Димитър Ангелов, което е записано в протокола на Константин Папазов. Нарушението е второ за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.“

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *