Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан гостува днес на опасния тим на Спартак Плевен

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще изиграе днес първия си мач за 2022 година. Тимът на Небойша Видич гостува на Спартак Плевен в двубой от 11 кръг на Националната баскетболна лига. Срещата е от 18:30 часа в зала “Балканстрой” и ще бъде излъчена на живо в YouTube ТУК.

Домакините от Спартак осигуряват лаборатория за извършване на антигенни тестове преди мача в залата. Тя ще бъде отворена от 16:45 часа, а цената на теста е 10,00 лева.

До момента ботевградският тим е четвърти в класирането с актив 7-3. Тимът ни е в серия от три поредни победи като в последния кръг на 30 декември победи у дома Ямбол. Плевенчани са зад нас на пета позиция с баланс от 5 победи и 5 поражения. Тимът, който вече е воден от Тодор Тодоров, е в серия от две поредни победи като в последните си срещи се наложи над Академик Пловдив и над Берое като гост. Преди това тимът допусна изненадваща загуба от Ямбол, като бе и без Мартин Маринов.

В първия официален двубой между Балкан и Спартак Плевен този сезон на 16 октомври в Ботевград Балкан се наложи с 90-81.

В тима на днешния съперник от Балкан има трима ботевградчан с основен принос в тима – братята Мартин и Николай Маринови, както и юношата на клуба Ивко Ивков. Част от Спартак е и бившият гард на Балкан Божидар Аврамов, а сериозна роля имат още капитанът Димитър Маринчешки, Симеон Илиев, Николай Стоянов и чуждестранните попълнения Максим Корниенко и Коча Йовович.  

Плевенчани са едни от най-трудните съперници в своята собствена зала, където по-рано през сезона победиха Левски с 84-82 и кош в последната секунда на Аврамов. Балкан обаче ще се опита да покаже най-доброто от себе си, за да продължи победната си серия в НБЛ.

В другите срещи от кръга днес в зала “Универсиада” ще се изправят два от лидерите Левски и Рилски спортист, Берое приема Академик Пловдив, а Шумен среща Черноморец.

Гледайте Спартак Плевен – Балкан на живо то 18:30 днес тук:

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *