Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан – 2 избухна с 16 тройки в ББЛ А група

Снимка: ББЛ

Балкан -2 постигна убедителна победа в днешния мач от ББЛ А група в зала „Сейнт Джордж“ в София.

В мач от 12 кръг на Регион „Запад“ и със състав от едва седем баскетболисти тимът на Мирослав Ралчев постигна изразителна победа срещу Микс с 95-80, като по този начин взе реванш за драматичната загуба от този съперник в началото на сезона. „Зелените“ направиха по-малко грешки, като ключови за успеха бяха и вкараните от тях тройки – 16 срещу 10 на опонента.

Успехът бе осми за ботевградчани, които продължават да делят трето място с Хебър и ЦСКА – София с актив 8-4. В следващия кръг на 29 януари (събота) Балкан среща именно Хебър. Срещата е от 14:00 часа в СК Правец.

Двубоят започна с много висока резултатност, като след десет минути игра баскетболистите на Балкан водеха с 32-21. Те отбелязаха 12 от далечните си стрелби само през първото полувреме и на почивката се откъснаха с 60-37. След паузата играта бе сравнително равностойна, като преди последната част разликата от 23 точки се запази – 84:61. Микс успя да спечели последната част, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Здравко Христов бе най-резултатен за победителите с 27 точки, от които 7 тройки. Михаил Гавазов записа 26 точки и 8 борби, Илиян Пищиков остана близо до трипъл-дабъл – 18 точки (4 тройки), 8 борби и 10 асистенции, а с 15 точки е Мариян Хубанов.

За столичния тим Денис Василев се отчете с 24 точки и 8 борби. Христо Бъчков направи дабъл-дабъл от 23 точки и 18 борби, а по 11 точки имат Матей Митев и Георги Михайлов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Гледайте двубоя отново тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *