Глоби за Левски и Балкан след полуфинала в НБЛ

(сн. balkan-basket.com)

Клубовете Левски и Балкан (Ботевгра)д бяха глобени от Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) след четвъртия полуфинален сблъсък помежду си, който се игра на 29 май. 

Балкан стигна до инфарктен успех в столичната зала „Универсиада“, след който се класира за финала на НБЛ, където ще срещне Рилски Спортист.

Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Марио Литъл, състезател с № 23 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 23 от отбора на БК „Левски“ – Марио Литъл – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

Налага на Джош Паркър, състезател с № 1 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК „Левски“ – Джош Паркър – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

Налага на  БК “Левски”, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата от трибуната състояща се от привърженици на БК „Левски“ са хвърлени по посока на пейките и трибуните на БК „Балкан“, предмети – няколко бутилки от 500 ml минерална вода, попадащи в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  В доклада си дежурният представител е посочил, че хвърлените предмети са били няколко, което означава, че същите са били два или повече. С оглед неточно установения брой предмети, ДАС налага минимална санкция в горепосочения размер.“

Въз основа на същия доклад ДАС:

Налага на Дерик Маркс, състезател с № 2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 2 от отбора на БК „Балкан“ – Дерик Маркс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

Налага на БК „Балкан“, имуществена санкция в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Балкан”с реален извършител – състезател с №3 – Крис Минков. Нарушението е трето за сезона, което предопределя размера на наказанието.

 Налага на  БК “Балкан”, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата привърженици на БК „Балкан“ са хвърлили по посока трибуните на БК „Левски“, предмети – няколко бутилки от 500 ml минерална вода, попадащи в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  В доклада си дежурният представител е посочил, че хвърлените предмети са били няколко, което означава, че същите са били два или повече. С оглед неточно установения брой предмети, ДАС налага минимална санкция в горепосочения размер.“

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.