Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Директор, учител и ученици от ОУ „Никола Вапцаров“ Ботевград с награди от РУО-София област и МОН

В Ларгото, сред руините на антична Сердика, се проведе официалната церемония по връчване на годишните награди на началника на РУО – София област Росица Иванова за 2022 година по повод честването на 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Специален гост беше заместник министъра на образованието Мария Гайдарова.

Директорът на ОУ „Никола Вапцаров“ Ботевград, Петя Кочкова, бе удостоена с две награди. Първата е Грамота „Неофит Рилски“ от министъра на образованието акад. Николай Денков, която й се връчва за дългогодишна цялостна професионална трудова дейност в системата на училищното образование. Втората награда е Почетен знак от РУО-София област за принос и заслуги към образованието.

Грамота за „Учител на 2022г“ бе връчена на Мариана Иванова – главен учител в Начален етап в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Ботевград.

Пет ученици на училището получиха награди за „Ученик на 2022г.“: Ванеса Петкова – ученичка от 7 клас, Карина Василева – ученичка от 7 клас, Марин Пенков – ученик от 7 клас, Мариета Цончева – ученичка от 7 клас и Янита Йорданова – ученичка от 7 клас

Карина Василева и Ванеса Петкова получиха и своите награди за класирането на второ място в Националното състезание „Ключът на музиката“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *