Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан излиза днес в мач за титлата

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан излиза днес в директен мач за спечелване на шампионската титла на България! Мачът срещу Рилски спортист е от 19:00 часа в „Арена Ботевград“ и ще се играе пред празни трибуни. 

Феновете от Ботевград отново ще имат възможност да наблюдават срещата на видеостена пред „Арена Ботевград“. Мачът ще се предава на живо по MAX Sport 2. 

Тимът от Ботевград води с 2-1 във финалната серия на НБЛ, след като спечели последните две срещи. Играе се до три победи от пет мача, а при успех днес Балкан може да върне титлата в Ботевград отново след три години. В първия мач на 2 юни „зелените“ отстъпиха като гост в Самоков, а ключова роля за успеха имаше Павлин Иванов, който вкара 5 тройки в третия период. Балкан загуби контрола в последната част, въпреки че имаше шанс за обрат, намалявайки пасив до 6 малко преди края. Ботевградчани спечелиха най-важната втора среща като гост и се върнаха в Ботевград, за да вземат с увереност третия мач дори без най-голямото оръжие своята публика. Съперникът се отдалечи от своята постоянна игра през сезона и допусна две загуби в тази серия, колкото имаше през целия сезон досега в първенството. Балкан изпълни задачата на своя наставник и ограничи Рилецо за първи път през сезона в НБЛ под 70 точки с огромен принос от всички играчи. Съперникът стреля и с едва 20% стрелба от тройката, а големият липсващ в серията досега бе Трей Портър .

В историята си Балкан Ботевград е пет пъти носител на титлата на България (1974, ,1987, 1988, 1989, 2019).

Ще успее ли днес тимът на спечели шестата, предстои да разберем. 

Феновете ще имат възможност да наблюдават отново мача на видеостена пред „Арена Ботевград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *