Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трениращите лека атлетика в Ботевград имат нужда от подобряване на спортната база (ВИДЕО)

Трениращите лека атлетика в Ботевград имат нужда от подобряване на спортната база. В града липсват условия за практикуване на някои технически дисциплини в леката атлетика, като „дълъг скок“ и „висок скок“. „Висок скок“ няма никъде в Ботевград възможност да се тренира, а при дисциплината „дълъг скок“ проблемът е, че съществуващите съоражения са неподдържани.

За да има нормална база, особено зимата, е необходимо да има зала, която да е с тартанова настилка. През зимата общината предостави за провеждане на тренировки на спортните клубове коридорите на Арена Ботевград, но подът на коридорите е циментов, което е предпоставка за сериозни контузии при трениращите, сподели треньорът Светослав Цветков.

Общинският съветник от БСП Николина Цолова се запозна на място със състоянието на спортната база, касаеща леката атлетика и изслуша един от треньорите на трите спортни клуба в Ботевград.

„Имаме разговори с другите клубове да се обединим и да подадем молба в Общината, да бъде помислено за изграждане на зала, която да бъде от няколко коридора, която да може да се използва през зимата и да се изгради тук- на стадиона“, каза председателят на СКЛА „Лъвски скок“ Светослав Цветков. Какво още каза по темата вижте във видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *