Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В едномесечен срок гражданите могат да правят корекции в новата кадастрална карта на Врачеш и Трудовец

От две години Агенцията по геодезия, картография и кадастър изработва цифрова кадастрална карта на урбанизираните територии на селата Врачеш и Трудовец.

От днес е обявена заповедта на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, с която се обявява крайният резултат от работата- изработената карта. Кадастралната карта все още не е влязла в сила, защото тече едномесечен срок, в който всички заинтересовани лица могат да се запознаят с идадената заповед и с изработената кадастрална карта на двете села и съответно могат да направят възражения, ако считат, че тяхната собственост не е отразена правилно на картата или по друга причина.

След като едномесечният срок изтече и кадастралната карта влезе в сила и за двете населени места, процедурата по коригиране на картата, ще бъде за сметка на лицето, имащо възражения към кадастъра.

В сегашния едномесечен срок възраженията се приемат от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, по имейл или на хартиен носител. Възражения се приемат също така и в кметствата на Врачеш и Трудовец.

От понеделник гражданите ще могат да се запознаят и с хартиения вариант на новата кадастрална карта в кметствата на двете села. Кадастралната карта и налична и в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Още по темата във видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *