Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Небойша Видич: Това е моят втори дом

Старши-треньорът на Балкан Небойша Видич след спечелването на шестата шампионска титла от Балкан:

„Много време ни взе Балканската лига. Не можехме да тренираме с новите играчи, но когато свършихме там, този отбор тръгна нагоре. Може сега да звучи пресилено, но за мен като треньор играе най-добрият баскетбол през май и юни след всичко, което се случи. Това за мен е най-голямото удовлетворение.

Чувам, че някой говори, че няма тактика при нас. Желая мой колега без тактика да вземе титлата тук в България, така че всички заслуги са на тези момчета. Не е лесно да работят с мен.

Тук бях четири години преди това. Аз имам тук приятели, познавам и Иван, и Стефка от много години, Везенков също. Така че това е моят втори дом.

Не можеш да знаеш със сигурност дали ще станеш шампион. Всички очакваха, казваха, че Видич е тук, има магия и всичко ще стане. Не е така. Когато намерихме време за тренировки, тогава започнахме да изглеждаме така шампионски. Всичко е 24/7 баскетбол.

Ако анализирате серията, ние паднахме първия мач, но във всеки следващ изглеждахме все по-добре и по-добре. Още един път ще кажа. Това чувство, което имах през 2019, имах и с този отбор в последните три седмици. Казвахме да вярват в нашите тренировки, в нашите принципи и на човека до тях и всичко ще бъде наред.

Голямо сърце на моите играчи. Аз им казах, че всички работим за пари, но това на стената след години, когато дойдем тук с внуци може би, моята снимка ще е тук. Аз така приемам нещата.

Не знам дали ще продължа да бъда начело на Балкан. Разликата от 2019 година е, че сега няма да отговоря „не“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *