Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Местната власт в община Правец: Работим в много добро взаимодействие и непрекъсната комуникация с полицията

В изпълнение на предприетата инициатива за запознаване от първа ръка с оперативната обстановка и проблемите на гражданите на обслужваната територия днес директорът на ОДМВР-София проведе поредната си среща с представителите на местната власт.

Заедно с кмета на Община Правец и кметовете и кметските наместници на селата в региона бяха обсъдени всички аспекти, касаещи опазването на обществения ред, противодействието на престъпността, пътнотранспортния травматизъм, състоянието на системата за видеонаблюдение, съвместните действия за контрол относно спазването на общинската Наредба №1 и взаимодействието между двете институции в контекста на общите ангажименти за гарантиране сигурността на гражданите.

Изключително много се радвам да чуя, че институционалното сътрудничество на местно ниво е изключително добро. Маркирайки причините и условията за извършване на различни провонарушения, нашата задача е да действаме най-вече превантивно, да упражним своите правомощия в рамките на компетенциите си, своевременно да вземем нужните мерки или да сигнализираме отговорните инстанции, посочи в изложението си ст. комисар Живко Коцев.

Кметът на Община Правец Румен Гунински изказа задоволство от отличната комуникация и активно взаимодействие с местното районно управление по всички въпроси, касаещи сигурността на гражданите и опазването на тяхното имущество.

Началникът на РУ-Правец гл. инсп. Стефан Ковачев запозна присъстващите със състоянието на средата за сигурност във всяко едно населено място на обслужваната територия.

Информация за мерките, предприети от областната дирекция за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, полицейското присъствие в малките и отдалечени населени места, обезпечаването с придадени сили от жандармерията при необходимост, завишеният контрол на пътното движение чрез размяна на полицейски екипи от различни районни управления и максимално експлоатиране на наличните технически средства за контрол на скоростта представи началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-София комисар Петър Соколов.

Към положителната оценка на общинското ръководство за добрата съвместна работа със служителите на РУ-Правец се присъединиха и кметовете на малките населени места. Те очертаха и основните затруднения, с които се сблъскват: преминаването на тежкотоварни автомобили, превозващи дървесина през селата; нарушенията на нощната тишина чрез силна музика и шумни тържества; състоянието на пътната мрежа; нуждата от присъствие на повече униформени служители в селата и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *