Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОП „Туризъм“ организира поход до връх Козница на 25-ти март /събота/

Общинско предприятие „Туризъм“ организира еднодневен поход до връх Козница /1637 м/ – първенецът на Ржана планина. Походът ще се състои на 25-ти март /събота/. Сборен пункт – паркингът пред Осеновлашки манастир „Света Богородица“, известен като „Седемте престола“, в 09:00 часа.

Пешеходният маршрут ще стартира от комплекс „Чифлик Ненкови“ в село Осеновлаг, община Своге. Разстоянието до връх Козница е около 4,5 километра, а денивелацията на трасето – около 900 метра.

В зависимост от метеорологичните условия и желанието на групата, има възможност преходът да се удължи с посещение и на връх Щадимо /1549 м/.

Желателно е участниците да заявят присъствието си предварително на телефон 0723/69-133 или на място в Туристически информационен център – гр. Ботевград.

ОП „Туризъм“ не осигурява организиран транспорт до село Осеновлаг, но ще окаже съдействие за запълване на свободни места в автомобилите, които ще тръгнат от гр. Ботевград.

Всички участници трябва да бъдат с подходяща екипировка за планински преход, както и да си подсигурят вода, храна и продукти от първа необходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *