Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов настоява пред министър Вълчев, Началникът на РУО-София регион Росица Иванова, да бъде освободена от длъжност

По повод  декларацията на общински съветници в Ботевград  срещу безпрецедентната проверка на Регионалното управление по образованието – София регион, с участието на представители на МВР в ТПГ “Стамен Панчев“, днес кметът на община Ботевград заяви пред местните медии, че с писмо до министър Красимир Вълчев настоява началникът на Регионално управление по образованието- София регион, Росица Ивановада бъде освободена.

 „Абсолютно недопустимо и скандално е решението от страна на Росица Иванова. То не решава проблемите, а създава ненужно напрежение и нанася сериозни щети на училището ТПГ “Стамен Панчев”.  Не смятам, че е случайно, че акцията е извършена точно в навечерието на приема на ученици след 7 клас. Това действие разколебава много от учениците, които искат да кандидатстват там. Изключително нескопосано проведена акция, с цел освобождаването на директора на учебното заведение. Имам информация, която споделих и с мин.Вълчев, че учители и директори са били склонявани да изпълняват действия в подкрепа на дадена политическа партия във връзка с Парламентарните и Европейски избори. Информацията достигна до мен от няколко души – преки свидетели на тези събития. Много вероятно е във връзка с неудовлетворителни резултати или отказ да се е стигнало до това уволнение. Мотивите са изключително притеснителни – участие в предавания и медийни изяви без разрешение от началника на Регионалното управление по образованието. Не съм съгласен – всеки е свободен да изразява мнението си, съобразявайки се с позицията си. Уволнената директорка Катя Ценова не е изнесла някаква класифицирана информация, а просто е изказала своето професионално мнение. В последствие са добавени мотиви,  като отсъствието на голям брой ученици и ниски резултати на матурата по  Български език и литература. Според мен това са псевдо-мотиви, а истинските са трудно доказуеми, но това не означава, че ние не трябва да ги споделим. Министърът ще вземе своето решение дали да освободи Росица Иванова. Личното ми мнение е, че този служител на Регионалното управление по образованието не се справя добре и вреди на образованието в Община Ботевград.” – коментира кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *