Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Иван Гавалюгов кани на среща директори на всички училища в Ботевград, заради Отвореното писмо

„Има разминаване от информацията, която се внесе миналия петък  в Община Ботевград и това, което аз успях да се запозная в изнесеното в местни и национални медии отворено писмо, касаещо конкретно лицата, които стоят зад него“. Това заяви днес кметът на общината Иван Гавалюгов, по повод внесеното Отворено писмо на шестима директори на училища на територията на община Ботевград, на 5 юли (петък). Писмото бе адресирано до кмета на общината Иван Гавалюгов, до министъра на образованието Красимир Вълчев, до областния управител Илиан Тодоров и до Общински съвет Ботевград.

Изключително недоумение буди фактът, че на неговата последна страница липсват каквито и да е имена и подписи. Направих справка, тъй като писмото е анонимно, кое е името на лицето внесло документа. Оказа се ,че това е Иван Николов и се предполага,че това е директорът на ПГТМ „Хр.Ботев“ Ботевград. Не знам доколко е достоверна информацията, изнесена в местни медии, че зад това писмо стоят шестима  директори и затова не бих си позволил да споменавам имена. За мен това е едно анонимно писмо и ако това са директори на училища, това е  изключително притеснително за мен, защото в народното мислене тези хора се отъждествяват като народни будители, а си позволят такъв недостоен акт – да внесат, не коментирам съдържанието, писмо без имена и подписи“, каза кметът Гавалюгов.

Кметът отправи покана , чрез местните медии, до всички директори на училища в община Ботевград – начални, средни и основни, на среща , за да установи „ кой се припознава и стои зад въпросното отворено писмо, най-вече за да коментираме неговото съдържание и претенциите , които имат . Извинението, че може да са в отпуск аз лично няма да го приема“, добави Гавалюгов.

Част от обвиненията са, че аз оказвам политически натиск върху директорите. Това е някакъв абсурд. Аз не се приемам като политик, аз съм общественик , въпреки че много хора твърдят, че това е политическа длъжност. Аз никога не съм бил и няма да бъда член на никоя политическа партия. Това е мой личен осъзнат избор, така че за политически натиск е смешно да се твърди. Коментар върху писмото ще направя, когато хората застанат срещу мен с лицата си и с имената си и съответно да изложат своите аргументи. Това трябва да стане съвсем открито и публично“, добави градоначалникът. По думите му отвореното писмо е едно красноречиво потвърждение на изнесените от него впечатления и притеснения на предходния брифинг по отношение на натиска, който се оказва на образователната система в община Ботевград.

„Въпреки, че е анонимно писмото, това потвърждава всъщност, че хората , които би трябвало да го подпишат и от чието име е , всъщност не са съгласни с неговото съдържание. Въпреки това, то е внесено без нито един подпис в администрацията в община Ботевград. Продължавам да твърдя категорично, че на образованието в община Ботевград се оказва политически натиск, с цел склоняване към целенасочени действия за осигуряване на подкрепа на една политическа партия за предстоящите местни избори.  Това категорично е недопустимо и мисля, че отговорните лица и тези , които стоят зад него, трябва да понесат цялата отговорност“, категоричен е кметът Иван Гавалюгов. Той заяви, че ще поиска среща и с министъра на образованието – Красимир Вълчев, тъй като все още няма отговор на писмото, което е изпратил преди две седмици. „Лично ще го запозная  с политическия натиск, който се оказва върху образователната система – учителите и директорите в община Ботевград. Смятам обаче, че ще  последват действия срещу директори, които под една или друга форма не съдействат за провеждането на въпросната политика за подкрепа на определена политическа партия“, каза в заключение кметът на Ботевград.

2 коментара на “Кметът Иван Гавалюгов кани на среща директори на всички училища в Ботевград, заради Отвореното писмо

  1. ГОСПОДИН ГАВАЛЮГОВ ВИНАГИ СЕ ИНТЕРЕСУВАЛ КОЙ ЗАВЕЖДА НЕЩО В ДЕЛОВОДСТВОТО. ЗАЩО ЛИ? ЗАЩО КМЕТЪТ И НЕГОВИТЕ ОТГОВОРНИ КОЛЕГИ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЖАЛБИ И СИГНАЛИ В ЗАКОНОУСТАНОВЕНИЯТ СРОК ОТ МАКСИМУМ 30 ДНИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ПОДАДЕНИ ОТ ЛЕГИТИМНИ БОТЕВГРАДСКИ ГРАЖДАНИ, ПЛАТИЛИ СИ НЕЗАКОННО ЗАВИШЕНИТЕ ДАНЪЦИ?! РАЗБИРАМ, ЧЕ ЗА ТОЗИ КМЕТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ПОДАВА СИГНАЛИ И ЛИЧНИ СЪОБРАЖЕНИЯ ДАЛИ ДА ИЗПЪЛНИ ЗАКОННИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *