Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

И децата се преклониха пред Апостола по повод 182 г от рождението му

182 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски бяха отбелязани днес в центъра на Ботевград с две мероприятия, организирани от Община Ботевград.


От 9.50ч бяха поднесени венци и цветя на паметника на Васил Левски от „Балкангаз 2000” и от Ръководството на Община Ботевград. Малчуганите от ДГ „Слънце”, съпроводени от ръководителите си, също поднесоха цветя и уважиха личността и делото на Дякона.

От 09.50ч бяха поднесени венци и цветя на паметника на Васил Левски от „Балкангаз 2000” и от Ръководството на Община Ботевград. Малчуганите от ДГ „Слънце”, съпроводени от ръководителите си, също поднесоха цветя и уважиха личността и делото на Дякона.

От 10:00 часа в градинката пред читалищна библиотека „Иван Вазов“ библиотекарят Павлинка Георгиева разказа на децата за живота на Левски, като им сподели интересни факти. Това бе поредното събитие от инициативата „Весело лято в града”. Към „Лятната читалня” се присъединиха и деца от ДГ „Слънце”. Малчуганите играха игри, забавляваха се и се срещнаха с приказните герои. Отново игрите имаха състезателен дух – децата бяха разделени на отбори. Те описваха и познаваха приказните герои чрез мимики и жестове, а след това преобразуваха думата „билиотека” в други думи. Веселите занимания бяха организирани от Миглена Василева от „Детски отдел“ в Общинска читалищна библиотека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *