Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ремонт на дворното пространство и кухненския блок започва във филиала на ДГ“Иглика“- „Детелина“

От началото на следващата седмица започват ремонтните дейности във филиала на ДГ „Иглика”-„Детелина”. Ще бъдат реновирани дворът и кухненският блок. За изпълнение на ремонтните дейности са осигурени финансови от Община Ботевград по проект „Красива България”. Проектът на общината бе одобрен в последния момент от Министерство на труда и социалната политика. Той е на обща стойност около 390 000лв. От тях 360 000лв. от тях са за ремонти дейности. Другите са за управлението на проекта.

За реализирането на проекта е внесена докладна записка, която ще бъде разгледана и гласувана на общинската сесия на 25 юли. В нея се искат съгласие от Общинския съвет за отпускане на сума до 25 000лв., предвидени за дооборудване и обзавеждане на детското заведение, съобщи кметът. Изпълнител е „Кава строй” – Ботевградска фирма, изпълнила проектите в детската градина в Литаково. В момента тя работи и в Трудовец.

Учебната дейност в детското заведение ще започне от 1 септември. Предвиждат се Яслена и Първа група, които ще бъдат обучавани в детската градина, добави кметът Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *