Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

25 хил.лв за вътрешно обзавеждане на филиал „Детелина“ към ДГ“Иглика“предстои да гласуват съветниците в Ботевград

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов  е внесъл Докладна записка с предложение до Общински съвет за осигуряване на финансови средства за вътрешно обзавеждане и оборудване на филиал „Детелина“ към ДГ „Иглика“ – гр. Ботевград.

Със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ по проект  „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сгради от образователната инфраструктура на гр. Ботевград” бе извършен основен ремонт на сградата на филиал „Детелина“ към ДГ „Иглика“ с адрес град Ботевград, ул. Цар Самуил №10.

Считано от първи септември и съгласно подадени заявления от родители в сградата ще бъдат разкрити две групи – една яслена за деца от 10 м. до 3 г. и една първа група за деца на Зг.

За нормалното обезпечаване дейността на групите е необходимо да бъдат осигурени финансови средства за вътрешно обзавеждане и оборудване на филиал „Детелина“ към ДГ „Иглика“  Ботевград, съгласно приложен списък.В него фигурират 50 броя легла с матрак, 12 гардеробчета – четврока,  8 броя дидактични шкафове, 4 броя кът за игра и др.

Във връзка с това предстои общинските съветници да дадат съгласие за отпускане на  25 хил.лева от собствени приходи на Община Ботевград за вътрешно обзавеждане и оборудване на детското заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *