Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мажоретните състави на Ботевград се предвиждат вече със зимни костюми

В деловодството на Община Ботевград е постъпило заявление от Иванка Христова, художествен ръководител на Мажоретните състави при Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – гр. Ботевград относно отпускане на средства в размер на 2 000 лева за ушиване на 20 броя зимни костюми за нуждите на мажоретките, които вземат участие в тържествени мероприятия на открито през студените зимни месеци от годината.

Повечето участия на мажоретните състави е във студено време. Последното такова участие беше по повод 141 години от Освобождението на България, на 3-ти март, в местността Арабаконак. Необходимите средства ще бъдат разходвани за покриване разходите по ушиването на 20 костюма, всеки на стойност по 100 лева.

Във връзка с искането на художествения ръководител Община Ботевград има намерение да бъдат отпуснати финансовите средства.

Мажоретният състав при Народно читалище „Христо Ботев 1884″ е най-големият по численост и изяви състав. Той участва във всички общински празници, в национални чествания в София и страната. Многобройни са участията му и в конкурси, състезания и фестивали в България и чужбина.

В периода 21-23 юни 2019 г. група „Кадети“ взе участие в XVI – ия Международен мажоретен фестивал „Златен помпон – Албена 2019″ , откъдето се завърна със завоювани три първи места, едно второ и едно пето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *