Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Новият общ устройствен план предвижда промишлени и търговски зони между Ботевград -Трудовец и Ботевград – Врачеш

До края на годината Oбщият устройствен план ще бъде внесен за гласуване от Общински съвет Ботевград.  Toва съобщи днес кметът Иван Гавалюгов.

Фирмата изпълнител е внесла работен вариант , който се разглежда от експерти в  общинската администрация„Правят се малки корекции. Планът ще бъде предоставен и на кметовете на отделните населени места в общината, тъй като е общ за цялата община, не само за града.”, обясни Гавалюгов.

Срокът на дванадесет – месечния договор  изтича в началото на септември. Това ще бъде финалното гласуване, преди него планът ще бъде гласуван и от всички други институции.

„Има сериозен напредък по работата. Това е доста обемиста информация. Именно затова срокът е 12 месеца. Със сигурност сме предвидили обособени зони по продължението на пътя между Ботевград и Трудовец и Ботевград и Врачеш – там земите ще бъдат с основно предназначение да производствени, промишлени и търговски дейности. Естествено, зоната между Ботевград и Зелин ще бъде предназначена за жилищно строителство“,  добави кметът.

Старият устройствен план е от 1971г. За периода от 48 години са се реализирали доста промени.  Затова общият устройствен план ще отговаря на доста от вече заетите територии. Предвижда се разширение на вилните зони около селата. Целта  е да се увеличат производствените площи. Това е сериозна предпоставка за привличането на нови инвеститори, каза в заключение кметът на общината.

2 коментара на “Новият общ устройствен план предвижда промишлени и търговски зони между Ботевград -Трудовец и Ботевград – Врачеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *